#jomkeseoul Instagram Photos & Videos

jomkeseoul - 457 posts

Top Posts

  • Selalu Terliur tengok dalam cerita korea orang Makan ayam macam2 perasa Kannnn? 
Admin dah try dekat kedai kampungku. 
Rasa dia? Memang Terbaikkkk! 
12,000wonn sahaja. Boleh share 2-3 orang. 
Memang sedap menjilat jari. 
#ayamgoreng #ayamkorea #jomkeseoul #seoul2018 #annajahtravels
  • Selalu Terliur tengok dalam cerita korea orang Makan ayam macam2 perasa Kannnn?
    Admin dah try dekat kedai kampungku.
    Rasa dia? Memang Terbaikkkk!
    12,000wonn sahaja. Boleh share 2-3 orang.
    Memang sedap menjilat jari.
    #ayamgoreng #ayamkorea #jomkeseoul #seoul2018 #annajahtravels
  • 1,012 4 6 May, 2018
  • Pemandangan seperti dalam gambar di atas hanya boleh dilihat sebaik sahaja salji berhenti. Waktu ini admin tiada tour. Tengok-tengok weather apps nampak snow sedang turun. Maka admin pun keluar ke kampus universiti kenalan admin tetapi salji sudah mula berhenti turun waktu admin sampai. Maka terhasillah pemandangan yang sangat menakjubkan seperti yang anda boleh lihat di atas. Salji yang meliputi ranting-ranting pokok masih 'fragile' dan belum beku kerana masih baru. Berjalan-jalan di bawah pokok-pokok yang bertukar seperti kristal ini membuatkan keadaan seolah-olah seperti dalam filem Disney. Sangat cantik!

Ramai yang tanya berkenaan suhu di Korea. Tahukah anda, anda juga boleh lihat suhu di Korea walaupun anda berada di Afrika? πŸ˜…Gunakan 'build in apps' yang kebanyakan telefon pintar telah sediakan. Jika tiada, gunakan sahaja Google. Taip 'lokasi' weather. Mudah sahaja.

Waktu gambar diatas diambil: Februari 2016.

Kalau nak rasa pengalaman Winter di Korea, jom ikut kami. Sila berurusan dengan kami menerusi emel di iwant2go2korea@gmail.com

Kamsahamida ^ ^
Jom! #pakejkekorea #jomcuti #jomkekorea #jomkeseoul #pakejbajet #pakejseoul #pakejmurahkorea #pakejwintermurah #pakejpercutianmurah
  • Pemandangan seperti dalam gambar di atas hanya boleh dilihat sebaik sahaja salji berhenti. Waktu ini admin tiada tour. Tengok-tengok weather apps nampak snow sedang turun. Maka admin pun keluar ke kampus universiti kenalan admin tetapi salji sudah mula berhenti turun waktu admin sampai. Maka terhasillah pemandangan yang sangat menakjubkan seperti yang anda boleh lihat di atas. Salji yang meliputi ranting-ranting pokok masih 'fragile' dan belum beku kerana masih baru. Berjalan-jalan di bawah pokok-pokok yang bertukar seperti kristal ini membuatkan keadaan seolah-olah seperti dalam filem Disney. Sangat cantik!

    Ramai yang tanya berkenaan suhu di Korea. Tahukah anda, anda juga boleh lihat suhu di Korea walaupun anda berada di Afrika? πŸ˜…Gunakan 'build in apps' yang kebanyakan telefon pintar telah sediakan. Jika tiada, gunakan sahaja Google. Taip 'lokasi' weather. Mudah sahaja.

    Waktu gambar diatas diambil: Februari 2016.

    Kalau nak rasa pengalaman Winter di Korea, jom ikut kami. Sila berurusan dengan kami menerusi emel di iwant2go2korea@gmail.com

    Kamsahamida ^ ^
    Jom! #pakejkekorea #jomcuti #jomkekorea #jomkeseoul #pakejbajet #pakejseoul #pakejmurahkorea #pakejwintermurah #pakejpercutianmurah
  • 406 1 2 August, 2016
  • Top 3 Restaurant Halal di Seoul. πŸ˜‹

1. Makan Halal Restaurant. 
2. EID Halal Korea Restaurant 
3. Kampungku Malaysian Cusine . -Detail Setiap restaurant, sila tunggu posting seterusnya 😊
-Ranking adalah personal opinion admin 
Jom follow @annajahtravels untuk info tentang seoul. .

#makananhalal #annajahtravels #seoul #jomkeseoul
  • Top 3 Restaurant Halal di Seoul. πŸ˜‹

    1. Makan Halal Restaurant.
    2. EID Halal Korea Restaurant
    3. Kampungku Malaysian Cusine . -Detail Setiap restaurant, sila tunggu posting seterusnya 😊
    -Ranking adalah personal opinion admin
    Jom follow @annajahtravels untuk info tentang seoul. .

    #makananhalal #annajahtravels #seoul #jomkeseoul
  • 1,056 2 27 July, 2018

Latest Instagram Posts

  • .
.
5D4N JOIN TOUR SEOUL + NAMI ISLAND 2020
RM1,088 PER PAX
.
.
❄️ 15 - 19 JAN 2020
❄️ 19 - 23 JAN 2020
❄️ 24 - 28 JAN 2020
❄️ 06 - 10 FEB 2020
❄️ 20 - 24 FEB 2020
🌸 17 - 21 MAR 2020
🌸 22 - 26 MAR 2020
🌸 13 - 17 APR 2020
🌸 17 - 21 APR 2020
β˜€οΈ 17 - 21 JUN 2020
β˜€οΈ 27 - 31 AUG 2020
🍁 01 - 05 SEPT 2020
🍁 06 - 10 SEPT 2020
🍁 14 - 18 OCT 2020
🍁 26 - 30 OCT 2020
🍁 26 - 30 NOV 2020
❄️ 01 - 05 DEC 2020
❄️ 06 - 10 DEC 2020
.
.
Tarikh kat πŸ‘†πŸ» ni hanya untuk join tour sepanjang 2020. Dah boleh start booking taw. Deposit hanya RM100 sahaja. Kita tak bawa trip rombongan kak kiah yg ramai-ramai. Trip kita dijamin selesa dan sesuai bagi semua yg tak suka bersesak dan beramai-ramai walaupun ada yg beranggapan the more the merrier gituuu. Hehehe. Tapi diff orang diff perception. Kalau suka trip yg mcm kawan-kawan, boleh join kakak 😝😝
.
.
#tripkoreamurah #tripseoulmurah #jomkeseoul #jomkekorea #tripkoreamuslim #tripseoul #tripkorea #kekoreakekita #tourguidekorea #tripmurahkorea #tripmurahseoul
  • .
    .
    5D4N JOIN TOUR SEOUL + NAMI ISLAND 2020
    RM1,088 PER PAX
    .
    .
    ❄️ 15 - 19 JAN 2020
    ❄️ 19 - 23 JAN 2020
    ❄️ 24 - 28 JAN 2020
    ❄️ 06 - 10 FEB 2020
    ❄️ 20 - 24 FEB 2020
    🌸 17 - 21 MAR 2020
    🌸 22 - 26 MAR 2020
    🌸 13 - 17 APR 2020
    🌸 17 - 21 APR 2020
    β˜€οΈ 17 - 21 JUN 2020
    β˜€οΈ 27 - 31 AUG 2020
    🍁 01 - 05 SEPT 2020
    🍁 06 - 10 SEPT 2020
    🍁 14 - 18 OCT 2020
    🍁 26 - 30 OCT 2020
    🍁 26 - 30 NOV 2020
    ❄️ 01 - 05 DEC 2020
    ❄️ 06 - 10 DEC 2020
    .
    .
    Tarikh kat πŸ‘†πŸ» ni hanya untuk join tour sepanjang 2020. Dah boleh start booking taw. Deposit hanya RM100 sahaja. Kita tak bawa trip rombongan kak kiah yg ramai-ramai. Trip kita dijamin selesa dan sesuai bagi semua yg tak suka bersesak dan beramai-ramai walaupun ada yg beranggapan the more the merrier gituuu. Hehehe. Tapi diff orang diff perception. Kalau suka trip yg mcm kawan-kawan, boleh join kakak 😝😝
    .
    .
    #tripkoreamurah #tripseoulmurah #jomkeseoul #jomkekorea #tripkoreamuslim #tripseoul #tripkorea #kekoreakekita #tourguidekorea #tripmurahkorea #tripmurahseoul
  • 15 0 9 November, 2019
  • .
.
5D4N JOIN TOUR SEOUL + NAMI ISLAND 2020
RM1,000/PAX (N.P RM1,088)
BOOKING BEFORE 06/11/2019 AND SAVE RM88
.
.
❄️ 15 - 19 JAN 2020
❄️ 19 - 23 JAN 2020
❄️ 24 - 28 JAN 2020
❄️ 06 - 10 FEB 2020
❄️ 20 - 24 FEB 2020
🌸 17 - 21 MAR 2020
🌸 22 - 26 MAR 2020
🌸 13 - 17 APR 2020
🌸 17 - 21 APR 2020
β˜€οΈ 17 - 21 JUN 2020
β˜€οΈ 27 - 31 AUG 2020
🍁 01 - 05 SEPT 2020
🍁 06 - 10 SEPT 2020
🍁 14 - 18 OCT 2020
🍁 26 - 30 OCT 2020
🍁 26 - 30 NOV 2020
❄️ 01 - 05 DEC 2020
❄️ 06 - 10 DEC 2020
.
.
Tarikh kat πŸ‘†πŸ» ni hanya untuk join tour sepanjang 2020. Dah boleh start booking taw. Deposit hanya RM100 sahaja. Kita tak bawa trip rombongan kak kiah yg ramai-ramai. Trip kita dijamin selesa dan sesuai bagi semua yg tak suka bersesak dan beramai-ramai walaupun ada yg beranggapan the more the merrier gituuu. Hehehe. Tapi diff orang diff perception. Kalau suka trip yg mcm kawan-kawan, boleh join kakak 😝😝
.
.
#tripkoreamurah #tripseoulmurah #jomkeseoul #jomkekorea #tripkoreamuslim #tripseoul #tripkorea #kekoreakekita #tourguidekorea #tripmurahkorea #tripmurahseoul
  • .
    .
    5D4N JOIN TOUR SEOUL + NAMI ISLAND 2020
    RM1,000/PAX (N.P RM1,088)
    BOOKING BEFORE 06/11/2019 AND SAVE RM88
    .
    .
    ❄️ 15 - 19 JAN 2020
    ❄️ 19 - 23 JAN 2020
    ❄️ 24 - 28 JAN 2020
    ❄️ 06 - 10 FEB 2020
    ❄️ 20 - 24 FEB 2020
    🌸 17 - 21 MAR 2020
    🌸 22 - 26 MAR 2020
    🌸 13 - 17 APR 2020
    🌸 17 - 21 APR 2020
    β˜€οΈ 17 - 21 JUN 2020
    β˜€οΈ 27 - 31 AUG 2020
    🍁 01 - 05 SEPT 2020
    🍁 06 - 10 SEPT 2020
    🍁 14 - 18 OCT 2020
    🍁 26 - 30 OCT 2020
    🍁 26 - 30 NOV 2020
    ❄️ 01 - 05 DEC 2020
    ❄️ 06 - 10 DEC 2020
    .
    .
    Tarikh kat πŸ‘†πŸ» ni hanya untuk join tour sepanjang 2020. Dah boleh start booking taw. Deposit hanya RM100 sahaja. Kita tak bawa trip rombongan kak kiah yg ramai-ramai. Trip kita dijamin selesa dan sesuai bagi semua yg tak suka bersesak dan beramai-ramai walaupun ada yg beranggapan the more the merrier gituuu. Hehehe. Tapi diff orang diff perception. Kalau suka trip yg mcm kawan-kawan, boleh join kakak 😝😝
    .
    .
    #tripkoreamurah #tripseoulmurah #jomkeseoul #jomkekorea #tripkoreamuslim #tripseoul #tripkorea #kekoreakekita #tourguidekorea #tripmurahkorea #tripmurahseoul
  • 13 7 29 October, 2019
  • PAKEJ 7 HARI 6 MALAM JEJU,SEOUL DAN BUSAN 2020πŸ‡°πŸ‡· Hanya Rm 5852 Sahaja :D
.
πŸ›« Penerbangan : Airasia X / Jeju Air > 28 MAY - 4 JUNE 2020 > 29 AUG - 4 SEPT 2020 > 30 AUG – 7 AUG 2020 
Haa murah kan,memang berbaloi sangat harga dengan pakej fullboard ni, cepat wasap di https://pakej2020.wasap.my/ & book pakej percutian anda dari sekarang! .πŸ“±
.
https://pakej2020.wasap.my/

Sape nak pergi bercuti ke KOREA ?? Komen "NAK"!!πŸ™‹πŸ»β€β™€οΈ #pakejmurahkorea2020
#wtatravel #pakejkoreamuslim 
#jomkejeju #jomkeseoul #jomkebusan
  • PAKEJ 7 HARI 6 MALAM JEJU,SEOUL DAN BUSAN 2020πŸ‡°πŸ‡· Hanya Rm 5852 Sahaja :D
    .
    πŸ›« Penerbangan : Airasia X / Jeju Air > 28 MAY - 4 JUNE 2020 > 29 AUG - 4 SEPT 2020 > 30 AUG – 7 AUG 2020
    Haa murah kan,memang berbaloi sangat harga dengan pakej fullboard ni, cepat wasap di https://pakej2020.wasap.my/ & book pakej percutian anda dari sekarang! .πŸ“±
    .
    https://pakej2020.wasap.my/

    Sape nak pergi bercuti ke KOREA ?? Komen "NAK"!!πŸ™‹πŸ»β€β™€οΈ #pakejmurahkorea2020
    #wtatravel #pakejkoreamuslim
    #jomkejeju #jomkeseoul #jomkebusan
  • 5 0 21 October, 2019
  • RM88 OFF UNTUK PRIVATE GROUP OF 6 PAX - Yg specialnya kalau korang buat reservation from now until 30 September 2019, korang layak dapat RM88 OFF dari harga asal. Maksudnya kat sini harga ground untuk 5H4M Seoul hanya RM1000 sahaja πŸ₯³ So murah! Yg penting, kakak tak placekan korang kat hostel or guesthouse yg sharing toilet 🀟🏻
.
Kalau korang berminat untuk buat reservation, klik je link whatsapp di bio. First come first serve. Biasalah private trip ni kakak hanya accept tarikh yg masih free dalam schedule planner. Kalau tarikh dah diambil orang, gigit kuku nanti. Cepat whatsapp kakak.
.
☎️ +6 018 980 4088

#pakejseoul #jomkeseoul #pakejmurahseoul #jomkekorea #kekoreakekita #tripmuslimkorea #koreaakudatang #pakejkoreamurah
  • RM88 OFF UNTUK PRIVATE GROUP OF 6 PAX - Yg specialnya kalau korang buat reservation from now until 30 September 2019, korang layak dapat RM88 OFF dari harga asal. Maksudnya kat sini harga ground untuk 5H4M Seoul hanya RM1000 sahaja πŸ₯³ So murah! Yg penting, kakak tak placekan korang kat hostel or guesthouse yg sharing toilet 🀟🏻
    .
    Kalau korang berminat untuk buat reservation, klik je link whatsapp di bio. First come first serve. Biasalah private trip ni kakak hanya accept tarikh yg masih free dalam schedule planner. Kalau tarikh dah diambil orang, gigit kuku nanti. Cepat whatsapp kakak.
    .
    ☎️ +6 018 980 4088

    #pakejseoul #jomkeseoul #pakejmurahseoul #jomkekorea #kekoreakekita #tripmuslimkorea #koreaakudatang #pakejkoreamurah
  • 29 6 24 September, 2019
  • Ramai yg tertarik untuk mencuba hanbok bila di Seoul. Jadinya entry kali ni kakak nak share info tentang hanbok dan bila sesuai untuk pakai. Dalam itinerary tour 5D4N, kakak akan recommend guest untuk pakai hanbok bila kita berjalan di sekitar palace. Ada kedai yg offer harga untuk pakai seharian bermula dengan KRW30,000. Harga ni semua flat rate. Kalau you guys datang sorang atau beramai-ramai, harganya segitu saja. Janganlah request discount mmg diorg buat diam πŸ˜‚ Nak nak kita mmg tak faham apa dibebelkan. Tapi ada juga kedai yg tawarkan harga serendah KRW10,000 untuk 2 jam. Tapi kalau nak mcm baju yg πŸ‘†πŸ», cost dia KRW15,000. Baju atas ni adalah kategori premium. Cantik terok! Dan berjalan dalam palace, mmg kakak estimate dalam 2 jam. Jadinya selama 2 jam tu, pastinya bukan sekeping dua sahaja gambar. Hehehe. Dah pakai baju cantik, kenalah onz setiap sudut πŸ’πŸ»β€β™€οΈ
.
.
Jangan lepaskan peluang untuk mencuba hanbok bila dah sampai korea. Allocate siap-siap duit KRW15,000 untuk mencuba hanbok. Pengalaman ni yg istimewa tau. Sebab i am sure kita bukannya setiap tahun nak ke korea. So korang? Dah ready tak nak rockin Seoul tour? Yg belum ada plan nak kemana-mana untuk bercuti, why not cuba ke Seoul dulu. Kakak ada few date yg masih available. Cuba check this out:
.
.
βœ… 22-26 October 2019 (RM1,088)
βœ… 10-15 November 2019 (RM1,088)
βœ… 15-19 December 2019 (RM1,088)
.
.
Jom book sekarang. Deposit hanya RM188 sahaja. Join group ni sesuai untuk korang yg single traveller. Tak perlu susah-susah nak cari group dah. Hehehe. #pakejseoulmurah #pakejkoreamurah #jomkeseoul #jomkekorea #tripseoul #tripkorea #kekoreakekita #tourguidekorea
  • Ramai yg tertarik untuk mencuba hanbok bila di Seoul. Jadinya entry kali ni kakak nak share info tentang hanbok dan bila sesuai untuk pakai. Dalam itinerary tour 5D4N, kakak akan recommend guest untuk pakai hanbok bila kita berjalan di sekitar palace. Ada kedai yg offer harga untuk pakai seharian bermula dengan KRW30,000. Harga ni semua flat rate. Kalau you guys datang sorang atau beramai-ramai, harganya segitu saja. Janganlah request discount mmg diorg buat diam πŸ˜‚ Nak nak kita mmg tak faham apa dibebelkan. Tapi ada juga kedai yg tawarkan harga serendah KRW10,000 untuk 2 jam. Tapi kalau nak mcm baju yg πŸ‘†πŸ», cost dia KRW15,000. Baju atas ni adalah kategori premium. Cantik terok! Dan berjalan dalam palace, mmg kakak estimate dalam 2 jam. Jadinya selama 2 jam tu, pastinya bukan sekeping dua sahaja gambar. Hehehe. Dah pakai baju cantik, kenalah onz setiap sudut πŸ’πŸ»β€β™€οΈ
    .
    .
    Jangan lepaskan peluang untuk mencuba hanbok bila dah sampai korea. Allocate siap-siap duit KRW15,000 untuk mencuba hanbok. Pengalaman ni yg istimewa tau. Sebab i am sure kita bukannya setiap tahun nak ke korea. So korang? Dah ready tak nak rockin Seoul tour? Yg belum ada plan nak kemana-mana untuk bercuti, why not cuba ke Seoul dulu. Kakak ada few date yg masih available. Cuba check this out:
    .
    .
    βœ… 22-26 October 2019 (RM1,088)
    βœ… 10-15 November 2019 (RM1,088)
    βœ… 15-19 December 2019 (RM1,088)
    .
    .
    Jom book sekarang. Deposit hanya RM188 sahaja. Join group ni sesuai untuk korang yg single traveller. Tak perlu susah-susah nak cari group dah. Hehehe. #pakejseoulmurah #pakejkoreamurah #jomkeseoul #jomkekorea #tripseoul #tripkorea #kekoreakekita #tourguidekorea
  • 21 0 15 August, 2019
  • Autumn tahun ni salah sorang dari gambar di atas ni repeat lagi ke Seoul. Nampaknya Seoul sentiasa di hati 🀩🀩 Korang yg nak join trip tahun ni ke Seoul, kakak ada 3 date sahaja lagi yg available.
.
βœ… 22-26 October 2019
βœ… 10-14 November 2019
βœ… 15-19 December 2019
.
Jom book sekarang. Deposit hanya RM188 sahaja. Join group ni sesuai untuk korang yg single traveller. Tak perlu susah-susah nak cari group dah. Hehehe. #pakejseoulmurah #pakejkoreamurah #jomkeseoul #jomkekorea #tripseoul #tripkorea #kekoreakekita #tourguidekorea
  • Autumn tahun ni salah sorang dari gambar di atas ni repeat lagi ke Seoul. Nampaknya Seoul sentiasa di hati 🀩🀩 Korang yg nak join trip tahun ni ke Seoul, kakak ada 3 date sahaja lagi yg available.
    .
    βœ… 22-26 October 2019
    βœ… 10-14 November 2019
    βœ… 15-19 December 2019
    .
    Jom book sekarang. Deposit hanya RM188 sahaja. Join group ni sesuai untuk korang yg single traveller. Tak perlu susah-susah nak cari group dah. Hehehe. #pakejseoulmurah #pakejkoreamurah #jomkeseoul #jomkekorea #tripseoul #tripkorea #kekoreakekita #tourguidekorea
  • 43 3 15 August, 2019
  • Traveler kami mengenakan Hanbok semasa trip Korea Aprul 2019 baru-baru ni di Gwanghwamun. 
Korang mesti pernah tengok pakaian Korea ni dalam rancangan-rancangan Korea atau Drama.

Berdekatan sini juga terdapat kedai dan butik yang menyediakan Hanbok untuk di sewa mahupun di jual. Tetapi harga Hanbok yang di jual amatlah mahal kerana kualiti dan tekstur kainnya.

Korang juga boleh mencuba pakai Hanbok ni! 😍

Jom ke Korea, Seoul dan Busan 7 hari 6 malam bersama kami.

Book sekarang untuk trip tahun 2020!

#HalalTravelFriend
#FCBagpackers
#DenganIzinNya
#TravelWithoutDoubt
#TravelKorea
#PakejMurahKorea
#PakejTravelKorea
#JomKeSeoul
  • Traveler kami mengenakan Hanbok semasa trip Korea Aprul 2019 baru-baru ni di Gwanghwamun.
    Korang mesti pernah tengok pakaian Korea ni dalam rancangan-rancangan Korea atau Drama.

    Berdekatan sini juga terdapat kedai dan butik yang menyediakan Hanbok untuk di sewa mahupun di jual. Tetapi harga Hanbok yang di jual amatlah mahal kerana kualiti dan tekstur kainnya.

    Korang juga boleh mencuba pakai Hanbok ni! 😍

    Jom ke Korea, Seoul dan Busan 7 hari 6 malam bersama kami.

    Book sekarang untuk trip tahun 2020!

    #HalalTravelFriend
    #FCBagpackers
    #DenganIzinNya
    #TravelWithoutDoubt
    #TravelKorea
    #PakejMurahKorea
    #PakejTravelKorea
    #JomKeSeoul
  • 6 0 12 August, 2019
  • 9-15 may 2019
.
.
We olz bawak untie2 nie berjalan..walopon bln puasa, i olz ons je..
.
.
Cume puasa kali nie pancit skit 😝😝
.
.
De sesape nk ke korea lagi x on jun or julai or august dan seterus nye..kami de promo utk musim panas..ticket airasia pon mur mur..
.
.
Pastikan Anda 6 org utk dptkN harga lagi murah..lagi ramai lagi murah...
.
.
Terus wasap 0182139907 atau click link wasap kat profile ig~~
.
.
#pakejseoul
#jomkeseoul
#pakejkorea
#tourguidekorea
  • 9-15 may 2019
    .
    .
    We olz bawak untie2 nie berjalan..walopon bln puasa, i olz ons je..
    .
    .
    Cume puasa kali nie pancit skit 😝😝
    .
    .
    De sesape nk ke korea lagi x on jun or julai or august dan seterus nye..kami de promo utk musim panas..ticket airasia pon mur mur..
    .
    .
    Pastikan Anda 6 org utk dptkN harga lagi murah..lagi ramai lagi murah...
    .
    .
    Terus wasap 0182139907 atau click link wasap kat profile ig~~
    .
    .
    #pakejseoul
    #jomkeseoul
    #pakejkorea
    #tourguidekorea
  • 193 1 17 May, 2019
  • 😎 TRIP KOREA BUKAN BIHSE-BIHSE 😎
ORANG KAYA JE MAMPU CUTI KAT KOREA!
.
Haip! Mana ada! Siapa kata?
Firstly, awak pun kaya jugak ye. Yes, YOU! 😘
.
Dan dengan Kak Ren, semua orang mampu travel sampai ke Korea. Tinggal nak atau taknak je. Sebab apa? Sebab deposit kita rendah, dan lepas tu boleh bayar ansuran lagi! Bayar berapa-berapa pun boleh. Takde bunga ok chuolls! Mana lagi nak dapat wei! 😏
.
Pakej Seoul Korea 5H4M kita ni pulak dah termasuk FLIGHT, GROUND TRANSPORT sepanjang kat sana, HOTEL (bukan guest house hokay), dan TOUR GUIDE. Lagi, Kak Ren bagi pulak FREE 20kg LUGGAGE pergi balik! Bukan bihse-bihse ye tak? 😎
.
Kita pergi musim luruh (autumn). Korang tau tak, Korea adalah antara negara yang experience musim luruh paling cantik dan awesome! πŸπŸƒπŸ‚Taknak ke korang merasa? 😍

Deposit RM350, selebihnya bayar sikit-sikit. October nanti bolehlah ber-KOREA Sarangheyo! ❀
.
Kak Ren taknak cerita panjang. If korang nak tahu semua pasal perjalanan trip ni, cari #kakrenceritakorea
.
Atau komen 'NAK'.
Nanti Kak Ren reply sepantas dedaunan berguguran time musim luruh nun. Gittew! Hehe.
.
Ingat, trip Korea kita, bukan bihse-bihse.😎
.
.
.
.

#KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #bukanbihsebihse
  • 😎 TRIP KOREA BUKAN BIHSE-BIHSE 😎
    ORANG KAYA JE MAMPU CUTI KAT KOREA!
    .
    Haip! Mana ada! Siapa kata?
    Firstly, awak pun kaya jugak ye. Yes, YOU! 😘
    .
    Dan dengan Kak Ren, semua orang mampu travel sampai ke Korea. Tinggal nak atau taknak je. Sebab apa? Sebab deposit kita rendah, dan lepas tu boleh bayar ansuran lagi! Bayar berapa-berapa pun boleh. Takde bunga ok chuolls! Mana lagi nak dapat wei! 😏
    .
    Pakej Seoul Korea 5H4M kita ni pulak dah termasuk FLIGHT, GROUND TRANSPORT sepanjang kat sana, HOTEL (bukan guest house hokay), dan TOUR GUIDE. Lagi, Kak Ren bagi pulak FREE 20kg LUGGAGE pergi balik! Bukan bihse-bihse ye tak? 😎
    .
    Kita pergi musim luruh (autumn). Korang tau tak, Korea adalah antara negara yang experience musim luruh paling cantik dan awesome! πŸπŸƒπŸ‚Taknak ke korang merasa? 😍

    Deposit RM350, selebihnya bayar sikit-sikit. October nanti bolehlah ber-KOREA Sarangheyo! ❀
    .
    Kak Ren taknak cerita panjang. If korang nak tahu semua pasal perjalanan trip ni, cari #kakrenceritakorea
    .
    Atau komen 'NAK'.
    Nanti Kak Ren reply sepantas dedaunan berguguran time musim luruh nun. Gittew! Hehe.
    .
    Ingat, trip Korea kita, bukan bihse-bihse.😎
    .
    .
    .
    .

    #KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #bukanbihsebihse
  • 12 0 5 April, 2019
  • JOINED TRIP 2019
.
.
🌎 5D4N SEOUL + NAMI ISLAND
πŸ“… #OPENTRIPSEOULBYALPHA
➑️ RM1,088 per pax (WHILE AVAILABLE)
.
.
Package Includes:
.
🏑 04 Nights Hotel
🚍 Airport Transfer
πŸš‡ Pass Transportation
🍹 Daily Breakfast
🏷 Admission Fee
πŸ•΅πŸ»β€β™‚οΈ Tour Leader
.
.
Excludes : Flight Fare, Baggage Allowance, Insurance, Lunch & Dinner.
.
.
Booking Process ➑️ Select your departure ➑️ Deposit of RM188 ➑️ Ready for departure!
.
#pakejseoul #jomkeseoul #tripseoulmurah #pakejmurahseoul #tripmuslimseoul #jomkeseoul #yesbyalpha
  • JOINED TRIP 2019
    .
    .
    🌎 5D4N SEOUL + NAMI ISLAND
    πŸ“… #OPENTRIPSEOULBYALPHA
    ➑️ RM1,088 per pax (WHILE AVAILABLE)
    .
    .
    Package Includes:
    .
    🏑 04 Nights Hotel
    🚍 Airport Transfer
    πŸš‡ Pass Transportation
    🍹 Daily Breakfast
    🏷 Admission Fee
    πŸ•΅πŸ»β€β™‚οΈ Tour Leader
    .
    .
    Excludes : Flight Fare, Baggage Allowance, Insurance, Lunch & Dinner.
    .
    .
    Booking Process ➑️ Select your departure ➑️ Deposit of RM188 ➑️ Ready for departure!
    .
    #pakejseoul #jomkeseoul #tripseoulmurah #pakejmurahseoul #tripmuslimseoul #jomkeseoul #yesbyalpha
  • 17 4 30 March, 2019
  • JOINED TRIP 2019
.
.
🌎 5D4N SEOUL + NAMI ISLAND
πŸ“… #OPENTRIPSEOULBYALPHA
➑️ RM1,088 per pax (WHILE AVAILABLE)
.
.
Package Includes:
.
🏑 04 Nights Hotel
🚍 Airport Transfer
πŸš‡ Pass Transportation
🍹 Daily Breakfast
🏷 Admission Fee
πŸ•΅πŸ»β€β™‚οΈ Tour Leader
.
.
Excludes : Flight Fare, Baggage Allowance, Insurance, Lunch & Dinner.
.
.
Booking Process ➑️ Select your departure ➑️ Deposit of RM188 ➑️ Ready for departure!
.
#pakejseoul #jomkeseoul #tripseoulmurah #pakejmurahseoul #tripmuslimseoul #jomkeseoul #yesbyalpha
  • JOINED TRIP 2019
    .
    .
    🌎 5D4N SEOUL + NAMI ISLAND
    πŸ“… #OPENTRIPSEOULBYALPHA
    ➑️ RM1,088 per pax (WHILE AVAILABLE)
    .
    .
    Package Includes:
    .
    🏑 04 Nights Hotel
    🚍 Airport Transfer
    πŸš‡ Pass Transportation
    🍹 Daily Breakfast
    🏷 Admission Fee
    πŸ•΅πŸ»β€β™‚οΈ Tour Leader
    .
    .
    Excludes : Flight Fare, Baggage Allowance, Insurance, Lunch & Dinner.
    .
    .
    Booking Process ➑️ Select your departure ➑️ Deposit of RM188 ➑️ Ready for departure!
    .
    #pakejseoul #jomkeseoul #tripseoulmurah #pakejmurahseoul #tripmuslimseoul #jomkeseoul #yesbyalpha
  • 22 1 11 March, 2019
  • 😎 TRIP KOREA BUKAN BIHSE-BIHSE 😎
ORANG KAYA JE MAMPU CUTI KAT KOREA!
.
Haip! Mana ada! Siapa kata?
Firstly, awak pun kaya jugak ye. Yes, YOU! 😘
.
Dan dengan Kak Ren, semua orang mampu travel sampai ke Korea. Tinggal nak atau taknak je. Sebab apa? Sebab deposit kita rendah, dan lepas tu boleh bayar ansuran lagi! Bayar berapa-berapa pun boleh. Takde bunga ok chuolls! Mana lagi nak dapat wei! 😏
.
Pakej Seoul Korea 5H4M kita ni pulak dah termasuk FLIGHT, GROUND TRANSPORT sepanjang kat sana, HOTEL (bukan guest house hokay), dan TOUR GUIDE. Lagi, Kak Ren bagi pulak FREE 20kg LUGGAGE pergi balik! Bukan bihse-bihse ye tak? 😎
.
Kita pergi musim luruh (autumn). Korang tau tak, Korea adalah antara negara yang experience musim luruh paling cantik dan awesome! πŸπŸƒπŸ‚Taknak ke korang merasa? 😍

Deposit RM350, selebihnya bayar sikit-sikit. October nanti bolehlah ber-KOREA Sarangheyo! ❀
.
Kak Ren taknak cerita panjang. If korang nak tahu semua pasal perjalanan trip ni, cari #kakrenceritakorea
.
Atau komen 'NAK'.
Nanti Kak Ren reply sepantas dedaunan berguguran time musim luruh nun. Gittew! Hehe.
.
Ingat, trip Korea kita, bukan bihse-bihse.😎
.
.
.
.

#KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #bukanbihsebihse
  • 😎 TRIP KOREA BUKAN BIHSE-BIHSE 😎
    ORANG KAYA JE MAMPU CUTI KAT KOREA!
    .
    Haip! Mana ada! Siapa kata?
    Firstly, awak pun kaya jugak ye. Yes, YOU! 😘
    .
    Dan dengan Kak Ren, semua orang mampu travel sampai ke Korea. Tinggal nak atau taknak je. Sebab apa? Sebab deposit kita rendah, dan lepas tu boleh bayar ansuran lagi! Bayar berapa-berapa pun boleh. Takde bunga ok chuolls! Mana lagi nak dapat wei! 😏
    .
    Pakej Seoul Korea 5H4M kita ni pulak dah termasuk FLIGHT, GROUND TRANSPORT sepanjang kat sana, HOTEL (bukan guest house hokay), dan TOUR GUIDE. Lagi, Kak Ren bagi pulak FREE 20kg LUGGAGE pergi balik! Bukan bihse-bihse ye tak? 😎
    .
    Kita pergi musim luruh (autumn). Korang tau tak, Korea adalah antara negara yang experience musim luruh paling cantik dan awesome! πŸπŸƒπŸ‚Taknak ke korang merasa? 😍

    Deposit RM350, selebihnya bayar sikit-sikit. October nanti bolehlah ber-KOREA Sarangheyo! ❀
    .
    Kak Ren taknak cerita panjang. If korang nak tahu semua pasal perjalanan trip ni, cari #kakrenceritakorea
    .
    Atau komen 'NAK'.
    Nanti Kak Ren reply sepantas dedaunan berguguran time musim luruh nun. Gittew! Hehe.
    .
    Ingat, trip Korea kita, bukan bihse-bihse.😎
    .
    .
    .
    .

    #KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #bukanbihsebihse
  • 26 1 27 February, 2019
  • 😎 TRIP KOREA BUKAN BIHSE-BIHSE 😎
ORANG KAYA JE MAMPU CUTI KAT KOREA!
.
Haip! Mana ada! Siapa kata?
Firstly, awak pun kaya jugak ye. Yes, YOU! 😘
.
Dan dengan Kak Ren, semua orang mampu travel sampai ke Korea. Tinggal nak atau taknak je. Sebab apa? Sebab deposit kita rendah, dan lepas tu boleh bayar ansuran lagi! Bayar berapa-berapa pun boleh. Takde bunga ok chuolls! Mana lagi nak dapat wei! 😏
.
Pakej Seoul Korea 5H4M kita ni pulak dah termasuk FLIGHT, GROUND TRANSPORT sepanjang kat sana, HOTEL (bukan guest house hokay), dan TOUR GUIDE. Lagi, Kak Ren bagi pulak FREE 20kg LUGGAGE pergi balik! Bukan bihse-bihse ye tak? 😎
.
Kita pergi musim luruh (autumn). Korang tau tak, Korea adalah antara negara yang experience musim luruh paling cantik dan awesome! πŸπŸƒπŸ‚Taknak ke korang merasa? 😍

Deposit RM350, selebihnya bayar sikit-sikit. October nanti bolehlah ber-KOREA Sarangheyo! ❀
.
Kak Ren taknak cerita panjang. If korang nak tahu semua pasal perjalanan trip ni, cari #kakrenceritakorea
.
Atau komen 'NAK'.
Nanti Kak Ren reply sepantas dedaunan berguguran time musim luruh nun. Gittew! Hehe.
.
Ingat, trip Korea kita, bukan bihse-bihse.😎
.
.
.
.

#KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #bukanbihsebihse
  • 😎 TRIP KOREA BUKAN BIHSE-BIHSE 😎
    ORANG KAYA JE MAMPU CUTI KAT KOREA!
    .
    Haip! Mana ada! Siapa kata?
    Firstly, awak pun kaya jugak ye. Yes, YOU! 😘
    .
    Dan dengan Kak Ren, semua orang mampu travel sampai ke Korea. Tinggal nak atau taknak je. Sebab apa? Sebab deposit kita rendah, dan lepas tu boleh bayar ansuran lagi! Bayar berapa-berapa pun boleh. Takde bunga ok chuolls! Mana lagi nak dapat wei! 😏
    .
    Pakej Seoul Korea 5H4M kita ni pulak dah termasuk FLIGHT, GROUND TRANSPORT sepanjang kat sana, HOTEL (bukan guest house hokay), dan TOUR GUIDE. Lagi, Kak Ren bagi pulak FREE 20kg LUGGAGE pergi balik! Bukan bihse-bihse ye tak? 😎
    .
    Kita pergi musim luruh (autumn). Korang tau tak, Korea adalah antara negara yang experience musim luruh paling cantik dan awesome! πŸπŸƒπŸ‚Taknak ke korang merasa? 😍

    Deposit RM350, selebihnya bayar sikit-sikit. October nanti bolehlah ber-KOREA Sarangheyo! ❀
    .
    Kak Ren taknak cerita panjang. If korang nak tahu semua pasal perjalanan trip ni, cari #kakrenceritakorea
    .
    Atau komen 'NAK'.
    Nanti Kak Ren reply sepantas dedaunan berguguran time musim luruh nun. Gittew! Hehe.
    .
    Ingat, trip Korea kita, bukan bihse-bihse.😎
    .
    .
    .
    .

    #KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #bukanbihsebihse
  • 9 0 27 February, 2019
  • 😎 TRIP KOREA BUKAN BIHSE-BIHSE 😎
ORANG KAYA JE MAMPU CUTI KAT KOREA!
.
Haip! Mana ada! Siapa kata?
Firstly, awak pun kaya jugak ye. Yes, YOU! 😘
.
Dan dengan Kak Ren, semua orang mampu travel sampai ke Korea. Tinggal nak atau taknak je. Sebab apa? Sebab deposit kita rendah, dan lepas tu boleh bayar ansuran lagi! Bayar berapa-berapa pun boleh. Takde bunga ok chuolls! Mana lagi nak dapat wei! 😏
.
Pakej Seoul Korea 5H4M kita ni pulak dah termasuk FLIGHT, GROUND TRANSPORT sepanjang kat sana, HOTEL (bukan guest house hokay), dan TOUR GUIDE. Lagi, Kak Ren bagi pulak FREE 20kg LUGGAGE pergi balik! Bukan bihse-bihse ye tak? 😎
.
Kita pergi musim luruh (autumn). Korang tau tak, Korea adalah antara negara yang experience musim luruh paling cantik dan awesome! πŸπŸƒπŸ‚Taknak ke korang merasa? 😍

Deposit RM350, selebihnya bayar sikit-sikit. October nanti bolehlah ber-KOREA Sarangheyo! ❀
.
Kak Ren taknak cerita panjang. If korang nak tahu semua pasal perjalanan trip ni, cari #kakrenceritakorea
.
Atau komen 'NAK'.
Nanti Kak Ren reply sepantas dedaunan berguguran time musim luruh nun. Gittew! Hehe.
.
Ingat, trip Korea kita, bukan bihse-bihse.😎
.
.
.
.

#KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #bukanbihsebihse
  • 😎 TRIP KOREA BUKAN BIHSE-BIHSE 😎
    ORANG KAYA JE MAMPU CUTI KAT KOREA!
    .
    Haip! Mana ada! Siapa kata?
    Firstly, awak pun kaya jugak ye. Yes, YOU! 😘
    .
    Dan dengan Kak Ren, semua orang mampu travel sampai ke Korea. Tinggal nak atau taknak je. Sebab apa? Sebab deposit kita rendah, dan lepas tu boleh bayar ansuran lagi! Bayar berapa-berapa pun boleh. Takde bunga ok chuolls! Mana lagi nak dapat wei! 😏
    .
    Pakej Seoul Korea 5H4M kita ni pulak dah termasuk FLIGHT, GROUND TRANSPORT sepanjang kat sana, HOTEL (bukan guest house hokay), dan TOUR GUIDE. Lagi, Kak Ren bagi pulak FREE 20kg LUGGAGE pergi balik! Bukan bihse-bihse ye tak? 😎
    .
    Kita pergi musim luruh (autumn). Korang tau tak, Korea adalah antara negara yang experience musim luruh paling cantik dan awesome! πŸπŸƒπŸ‚Taknak ke korang merasa? 😍

    Deposit RM350, selebihnya bayar sikit-sikit. October nanti bolehlah ber-KOREA Sarangheyo! ❀
    .
    Kak Ren taknak cerita panjang. If korang nak tahu semua pasal perjalanan trip ni, cari #kakrenceritakorea
    .
    Atau komen 'NAK'.
    Nanti Kak Ren reply sepantas dedaunan berguguran time musim luruh nun. Gittew! Hehe.
    .
    Ingat, trip Korea kita, bukan bihse-bihse.😎
    .
    .
    .
    .

    #KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #bukanbihsebihse
  • 13 3 27 February, 2019
  • 😎 TRIP KOREA BUKAN BIHSE-BIHSE 😎
ORANG KAYA JE MAMPU CUTI KAT KOREA!
.
Haip! Mana ada! Siapa kata?
Firstly, awak pun kaya jugak ye. Yes, YOU! 😘
.
Dan dengan Kak Ren, semua orang mampu travel sampai ke Korea. Tinggal nak atau taknak je. Sebab apa? Sebab deposit kita rendah, dan lepas tu boleh bayar ansuran lagi! Bayar berapa-berapa pun boleh. Takde bunga ok chuolls! Mana lagi nak dapat wei! 😏
.
Pakej Seoul Korea 5H4M kita ni pulak dah termasuk FLIGHT, GROUND TRANSPORT sepanjang kat sana, HOTEL (bukan guest house hokay), dan TOUR GUIDE. Lagi, Kak Ren bagi pulak FREE 20kg LUGGAGE pergi balik! Bukan bihse-bihse ye tak? 😎
.
Kita pergi musim luruh (autumn). Korang tau tak, Korea adalah antara negara yang experience musim luruh paling cantik dan awesome! πŸπŸƒπŸ‚Taknak ke korang merasa? 😍

Deposit RM350, selebihnya bayar sikit-sikit. October nanti bolehlah ber-KOREA Sarangheyo! ❀
.
Kak Ren taknak cerita panjang. If korang nak tahu semua pasal perjalanan trip ni, cari #kakrenceritakorea
.
Atau komen 'NAK'.
Nanti Kak Ren reply sepantas dedaunan berguguran time musim luruh nun. Gittew! Hehe.
.
Ingat, trip Korea kita, bukan bihse-bihse.😎
.
.
.
.

#KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #bukanbihsebihse
  • 😎 TRIP KOREA BUKAN BIHSE-BIHSE 😎
    ORANG KAYA JE MAMPU CUTI KAT KOREA!
    .
    Haip! Mana ada! Siapa kata?
    Firstly, awak pun kaya jugak ye. Yes, YOU! 😘
    .
    Dan dengan Kak Ren, semua orang mampu travel sampai ke Korea. Tinggal nak atau taknak je. Sebab apa? Sebab deposit kita rendah, dan lepas tu boleh bayar ansuran lagi! Bayar berapa-berapa pun boleh. Takde bunga ok chuolls! Mana lagi nak dapat wei! 😏
    .
    Pakej Seoul Korea 5H4M kita ni pulak dah termasuk FLIGHT, GROUND TRANSPORT sepanjang kat sana, HOTEL (bukan guest house hokay), dan TOUR GUIDE. Lagi, Kak Ren bagi pulak FREE 20kg LUGGAGE pergi balik! Bukan bihse-bihse ye tak? 😎
    .
    Kita pergi musim luruh (autumn). Korang tau tak, Korea adalah antara negara yang experience musim luruh paling cantik dan awesome! πŸπŸƒπŸ‚Taknak ke korang merasa? 😍

    Deposit RM350, selebihnya bayar sikit-sikit. October nanti bolehlah ber-KOREA Sarangheyo! ❀
    .
    Kak Ren taknak cerita panjang. If korang nak tahu semua pasal perjalanan trip ni, cari #kakrenceritakorea
    .
    Atau komen 'NAK'.
    Nanti Kak Ren reply sepantas dedaunan berguguran time musim luruh nun. Gittew! Hehe.
    .
    Ingat, trip Korea kita, bukan bihse-bihse.😎
    .
    .
    .
    .

    #KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #bukanbihsebihse
  • 8 0 27 February, 2019
  • 😎 TRIP KOREA BUKAN BIHSE-BIHSE 😎
ORANG KAYA JE MAMPU CUTI KAT KOREA!
.
Haip! Mana ada! Siapa kata?
Firstly, awak pun kaya jugak ye. Yes, YOU! 😘
.
Dan dengan Kak Ren, semua orang mampu travel sampai ke Korea. Tinggal nak atau taknak je. Sebab apa? Sebab deposit kita rendah, dan lepas tu boleh bayar ansuran lagi! Bayar berapa-berapa pun boleh. Takde bunga ok chuolls! Mana lagi nak dapat wei! 😏
.
Pakej Seoul Korea 5H4M kita ni pulak dah termasuk FLIGHT, GROUND TRANSPORT sepanjang kat sana, HOTEL (bukan guest house hokay), dan TOUR GUIDE. Lagi, Kak Ren bagi pulak FREE 20kg LUGGAGE pergi balik! Bukan bihse-bihse ye tak? 😎
.
Kita pergi musim luruh (autumn). Korang tau tak, Korea adalah antara negara yang experience musim luruh paling cantik dan awesome! πŸπŸƒπŸ‚Taknak ke korang merasa? 😍

Deposit RM350, selebihnya bayar sikit-sikit. October nanti bolehlah ber-KOREA Sarangheyo! ❀
.
Kak Ren taknak cerita panjang. If korang nak tahu semua pasal perjalanan trip ni, cari #kakrenceritakorea
.
Atau komen 'NAK'.
Nanti Kak Ren reply sepantas dedaunan berguguran time musim luruh nun. Gittew! Hehe.
.
Ingat, trip Korea kita, bukan bihse-bihse.😎
.
.
.
.

#KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #bukanbihsebihse
  • 😎 TRIP KOREA BUKAN BIHSE-BIHSE 😎
    ORANG KAYA JE MAMPU CUTI KAT KOREA!
    .
    Haip! Mana ada! Siapa kata?
    Firstly, awak pun kaya jugak ye. Yes, YOU! 😘
    .
    Dan dengan Kak Ren, semua orang mampu travel sampai ke Korea. Tinggal nak atau taknak je. Sebab apa? Sebab deposit kita rendah, dan lepas tu boleh bayar ansuran lagi! Bayar berapa-berapa pun boleh. Takde bunga ok chuolls! Mana lagi nak dapat wei! 😏
    .
    Pakej Seoul Korea 5H4M kita ni pulak dah termasuk FLIGHT, GROUND TRANSPORT sepanjang kat sana, HOTEL (bukan guest house hokay), dan TOUR GUIDE. Lagi, Kak Ren bagi pulak FREE 20kg LUGGAGE pergi balik! Bukan bihse-bihse ye tak? 😎
    .
    Kita pergi musim luruh (autumn). Korang tau tak, Korea adalah antara negara yang experience musim luruh paling cantik dan awesome! πŸπŸƒπŸ‚Taknak ke korang merasa? 😍

    Deposit RM350, selebihnya bayar sikit-sikit. October nanti bolehlah ber-KOREA Sarangheyo! ❀
    .
    Kak Ren taknak cerita panjang. If korang nak tahu semua pasal perjalanan trip ni, cari #kakrenceritakorea
    .
    Atau komen 'NAK'.
    Nanti Kak Ren reply sepantas dedaunan berguguran time musim luruh nun. Gittew! Hehe.
    .
    Ingat, trip Korea kita, bukan bihse-bihse.😎
    .
    .
    .
    .

    #KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #bukanbihsebihse
  • 7 0 27 February, 2019
  • 😎 TRIP KOREA BUKAN BIHSE-BIHSE 😎
ORANG KAYA JE MAMPU CUTI KAT KOREA!
.
Haip! Mana ada! Siapa kata?
Firstly, awak pun kaya jugak ye. Yes, YOU! 😘
.
Dan dengan Kak Ren, semua orang mampu travel sampai ke Korea. Tinggal nak atau taknak je. Sebab apa? Sebab deposit kita rendah, dan lepas tu boleh bayar ansuran lagi! Bayar berapa-berapa pun boleh. Takde bunga ok chuolls! Mana lagi nak dapat wei! 😏
.
Pakej Seoul Korea 5H4M kita ni pulak dah termasuk FLIGHT, GROUND TRANSPORT sepanjang kat sana, HOTEL (bukan guest house hokay), dan TOUR GUIDE. Lagi, Kak Ren bagi pulak FREE 20kg LUGGAGE pergi balik! Bukan bihse-bihse ye tak? 😎
.
Kita pergi musim luruh (autumn). Korang tau tak, Korea adalah antara negara yang experience musim luruh paling cantik dan awesome! πŸπŸƒπŸ‚Taknak ke korang merasa? 😍

Deposit RM350, selebihnya bayar sikit-sikit. October nanti bolehlah ber-KOREA Sarangheyo! ❀
.
Kak Ren taknak cerita panjang. If korang nak tahu semua pasal perjalanan trip ni, cari #kakrenceritakorea
.
Atau komen 'NAK'.
Nanti Kak Ren reply sepantas dedaunan berguguran time musim luruh nun. Gittew! Hehe.
.
Ingat, trip Korea kita, bukan bihse-bihse.😎
.
.
.
.

#KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #bukanbihsebihse
  • 😎 TRIP KOREA BUKAN BIHSE-BIHSE 😎
    ORANG KAYA JE MAMPU CUTI KAT KOREA!
    .
    Haip! Mana ada! Siapa kata?
    Firstly, awak pun kaya jugak ye. Yes, YOU! 😘
    .
    Dan dengan Kak Ren, semua orang mampu travel sampai ke Korea. Tinggal nak atau taknak je. Sebab apa? Sebab deposit kita rendah, dan lepas tu boleh bayar ansuran lagi! Bayar berapa-berapa pun boleh. Takde bunga ok chuolls! Mana lagi nak dapat wei! 😏
    .
    Pakej Seoul Korea 5H4M kita ni pulak dah termasuk FLIGHT, GROUND TRANSPORT sepanjang kat sana, HOTEL (bukan guest house hokay), dan TOUR GUIDE. Lagi, Kak Ren bagi pulak FREE 20kg LUGGAGE pergi balik! Bukan bihse-bihse ye tak? 😎
    .
    Kita pergi musim luruh (autumn). Korang tau tak, Korea adalah antara negara yang experience musim luruh paling cantik dan awesome! πŸπŸƒπŸ‚Taknak ke korang merasa? 😍

    Deposit RM350, selebihnya bayar sikit-sikit. October nanti bolehlah ber-KOREA Sarangheyo! ❀
    .
    Kak Ren taknak cerita panjang. If korang nak tahu semua pasal perjalanan trip ni, cari #kakrenceritakorea
    .
    Atau komen 'NAK'.
    Nanti Kak Ren reply sepantas dedaunan berguguran time musim luruh nun. Gittew! Hehe.
    .
    Ingat, trip Korea kita, bukan bihse-bihse.😎
    .
    .
    .
    .

    #KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #bukanbihsebihse
  • 7 0 27 February, 2019
  • 😎 TRIP KOREA BUKAN BIHSE-BIHSE 😎
ORANG KAYA JE MAMPU CUTI KAT KOREA!
.
Haip! Mana ada! Siapa kata?
Firstly, awak pun kaya jugak ye. Yes, YOU! 😘
.
Dan dengan Kak Ren, semua orang mampu travel sampai ke Korea. Tinggal nak atau taknak je. Sebab apa? Sebab deposit kita rendah, dan lepas tu boleh bayar ansuran lagi! Bayar berapa-berapa pun boleh. Takde bunga ok chuolls! Mana lagi nak dapat wei! 😏
.
Pakej Seoul Korea 5H4M kita ni pulak dah termasuk FLIGHT, GROUND TRANSPORT sepanjang kat sana, HOTEL (bukan guest house hokay), dan TOUR GUIDE. Lagi, Kak Ren bagi pulak FREE 20kg LUGGAGE pergi balik! Bukan bihse-bihse ye tak? 😎
.
Kita pergi musim luruh (autumn). Korang tau tak, Korea adalah antara negara yang experience musim luruh paling cantik dan awesome! πŸπŸƒπŸ‚Taknak ke korang merasa? 😍

Deposit RM350, selebihnya bayar sikit-sikit. October nanti bolehlah ber-KOREA Sarangheyo! ❀
.
Kak Ren taknak cerita panjang. If korang nak tahu semua pasal perjalanan trip ni, cari #kakrenceritakorea
.
Atau komen 'NAK'.
Nanti Kak Ren reply sepantas dedaunan berguguran time musim luruh nun. Gittew! Hehe.
.
Ingat, trip Korea kita, bukan bihse-bihse.😎
.
.
.
.

#KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #bukanbihsebihse
  • 😎 TRIP KOREA BUKAN BIHSE-BIHSE 😎
    ORANG KAYA JE MAMPU CUTI KAT KOREA!
    .
    Haip! Mana ada! Siapa kata?
    Firstly, awak pun kaya jugak ye. Yes, YOU! 😘
    .
    Dan dengan Kak Ren, semua orang mampu travel sampai ke Korea. Tinggal nak atau taknak je. Sebab apa? Sebab deposit kita rendah, dan lepas tu boleh bayar ansuran lagi! Bayar berapa-berapa pun boleh. Takde bunga ok chuolls! Mana lagi nak dapat wei! 😏
    .
    Pakej Seoul Korea 5H4M kita ni pulak dah termasuk FLIGHT, GROUND TRANSPORT sepanjang kat sana, HOTEL (bukan guest house hokay), dan TOUR GUIDE. Lagi, Kak Ren bagi pulak FREE 20kg LUGGAGE pergi balik! Bukan bihse-bihse ye tak? 😎
    .
    Kita pergi musim luruh (autumn). Korang tau tak, Korea adalah antara negara yang experience musim luruh paling cantik dan awesome! πŸπŸƒπŸ‚Taknak ke korang merasa? 😍

    Deposit RM350, selebihnya bayar sikit-sikit. October nanti bolehlah ber-KOREA Sarangheyo! ❀
    .
    Kak Ren taknak cerita panjang. If korang nak tahu semua pasal perjalanan trip ni, cari #kakrenceritakorea
    .
    Atau komen 'NAK'.
    Nanti Kak Ren reply sepantas dedaunan berguguran time musim luruh nun. Gittew! Hehe.
    .
    Ingat, trip Korea kita, bukan bihse-bihse.😎
    .
    .
    .
    .

    #KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #bukanbihsebihse
  • 10 0 27 February, 2019
  • 😎 TRIP KOREA BUKAN BIHSE-BIHSE 😎
ORANG KAYA JE MAMPU CUTI KAT KOREA!
.
Haip! Mana ada! Siapa kata?
Firstly, awak pun kaya jugak ye. Yes, YOU! 😘
.
Dan dengan Kak Ren, semua orang mampu travel sampai ke Korea. Tinggal nak atau taknak je. Sebab apa? Sebab deposit kita rendah, dan lepas tu boleh bayar ansuran lagi! Bayar berapa-berapa pun boleh. Takde bunga ok chuolls! Mana lagi nak dapat wei! 😏
.
Pakej Seoul Korea 5H4M kita ni pulak dah termasuk FLIGHT, GROUND TRANSPORT sepanjang kat sana, HOTEL (bukan guest house hokay), dan TOUR GUIDE. Lagi, Kak Ren bagi pulak FREE 20kg LUGGAGE pergi balik! Bukan bihse-bihse ye tak? 😎
.
Kita pergi musim luruh (autumn). Korang tau tak, Korea adalah antara negara yang experience musim luruh paling cantik dan awesome! πŸπŸƒπŸ‚Taknak ke korang merasa? 😍

Deposit RM350, selebihnya bayar sikit-sikit. October nanti bolehlah ber-KOREA Sarangheyo! ❀
.
Kak Ren taknak cerita panjang. If korang nak tahu semua pasal perjalanan trip ni, cari #kakrenceritakorea
.
Atau komen 'NAK'.
Nanti Kak Ren reply sepantas dedaunan berguguran time musim luruh nun. Gittew! Hehe.
.
Ingat, trip Korea kita, bukan bihse-bihse.😎
.
.
.
.

#KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #bukanbihsebihse
  • 😎 TRIP KOREA BUKAN BIHSE-BIHSE 😎
    ORANG KAYA JE MAMPU CUTI KAT KOREA!
    .
    Haip! Mana ada! Siapa kata?
    Firstly, awak pun kaya jugak ye. Yes, YOU! 😘
    .
    Dan dengan Kak Ren, semua orang mampu travel sampai ke Korea. Tinggal nak atau taknak je. Sebab apa? Sebab deposit kita rendah, dan lepas tu boleh bayar ansuran lagi! Bayar berapa-berapa pun boleh. Takde bunga ok chuolls! Mana lagi nak dapat wei! 😏
    .
    Pakej Seoul Korea 5H4M kita ni pulak dah termasuk FLIGHT, GROUND TRANSPORT sepanjang kat sana, HOTEL (bukan guest house hokay), dan TOUR GUIDE. Lagi, Kak Ren bagi pulak FREE 20kg LUGGAGE pergi balik! Bukan bihse-bihse ye tak? 😎
    .
    Kita pergi musim luruh (autumn). Korang tau tak, Korea adalah antara negara yang experience musim luruh paling cantik dan awesome! πŸπŸƒπŸ‚Taknak ke korang merasa? 😍

    Deposit RM350, selebihnya bayar sikit-sikit. October nanti bolehlah ber-KOREA Sarangheyo! ❀
    .
    Kak Ren taknak cerita panjang. If korang nak tahu semua pasal perjalanan trip ni, cari #kakrenceritakorea
    .
    Atau komen 'NAK'.
    Nanti Kak Ren reply sepantas dedaunan berguguran time musim luruh nun. Gittew! Hehe.
    .
    Ingat, trip Korea kita, bukan bihse-bihse.😎
    .
    .
    .
    .

    #KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #bukanbihsebihse
  • 7 0 27 February, 2019
  • 😎 TRIP KOREA BUKAN BIHSE-BIHSE 😎
ORANG KAYA JE MAMPU CUTI KAT KOREA!
.
Haip! Mana ada! Siapa kata?
Firstly, awak pun kaya jugak ye. Yes, YOU! 😘
.
Dan dengan Kak Ren, semua orang mampu travel sampai ke Korea. Tinggal nak atau taknak je. Sebab apa? Sebab deposit kita rendah, dan lepas tu boleh bayar ansuran lagi! Bayar berapa-berapa pun boleh. Takde bunga ok chuolls! Mana lagi nak dapat wei! 😏
.
Pakej Seoul Korea 5H4M kita ni pulak dah termasuk FLIGHT, GROUND TRANSPORT sepanjang kat sana, HOTEL (bukan guest house hokay), dan TOUR GUIDE. Lagi, Kak Ren bagi pulak FREE 20kg LUGGAGE pergi balik! Bukan bihse-bihse ye tak? 😎
.
Kita pergi musim luruh (autumn). Korang tau tak, Korea adalah antara negara yang experience musim luruh paling cantik dan awesome! πŸπŸƒπŸ‚Taknak ke korang merasa? 😍

Deposit RM350, selebihnya bayar sikit-sikit. October nanti bolehlah ber-KOREA Sarangheyo! ❀
.
Kak Ren taknak cerita panjang. If korang nak tahu semua pasal perjalanan trip ni, cari #kakrenceritakorea
.
Atau komen 'NAK'.
Nanti Kak Ren reply sepantas dedaunan berguguran time musim luruh nun. Gittew! Hehe.
.
Ingat, trip Korea kita, bukan bihse-bihse.😎
.
.
.
.

#KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #bukanbihsebihse
  • 😎 TRIP KOREA BUKAN BIHSE-BIHSE 😎
    ORANG KAYA JE MAMPU CUTI KAT KOREA!
    .
    Haip! Mana ada! Siapa kata?
    Firstly, awak pun kaya jugak ye. Yes, YOU! 😘
    .
    Dan dengan Kak Ren, semua orang mampu travel sampai ke Korea. Tinggal nak atau taknak je. Sebab apa? Sebab deposit kita rendah, dan lepas tu boleh bayar ansuran lagi! Bayar berapa-berapa pun boleh. Takde bunga ok chuolls! Mana lagi nak dapat wei! 😏
    .
    Pakej Seoul Korea 5H4M kita ni pulak dah termasuk FLIGHT, GROUND TRANSPORT sepanjang kat sana, HOTEL (bukan guest house hokay), dan TOUR GUIDE. Lagi, Kak Ren bagi pulak FREE 20kg LUGGAGE pergi balik! Bukan bihse-bihse ye tak? 😎
    .
    Kita pergi musim luruh (autumn). Korang tau tak, Korea adalah antara negara yang experience musim luruh paling cantik dan awesome! πŸπŸƒπŸ‚Taknak ke korang merasa? 😍

    Deposit RM350, selebihnya bayar sikit-sikit. October nanti bolehlah ber-KOREA Sarangheyo! ❀
    .
    Kak Ren taknak cerita panjang. If korang nak tahu semua pasal perjalanan trip ni, cari #kakrenceritakorea
    .
    Atau komen 'NAK'.
    Nanti Kak Ren reply sepantas dedaunan berguguran time musim luruh nun. Gittew! Hehe.
    .
    Ingat, trip Korea kita, bukan bihse-bihse.😎
    .
    .
    .
    .

    #KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #bukanbihsebihse
  • 8 0 27 February, 2019
  • MAKANAN HALAL DI KOREA??
.
.
Hari ni kakak macam free sikit nak sembang berkenaan makanan halal dan diyakini halal. Korea ni negara yg minoriti islam. Bukan nak kata tak ada yang halal. Ada halal tapi very limited. Tapi kalau korang jenis yang sangat takut dan curious tentang tahap halalnya, korang boleh juga bawa stok makanan sendiri dari Malaysia. Sebab bab makan ni tiada paksaan. Hahaha. Cuma kena tahu halal haram. Jangan korang dah tahu haram, main sebat je makan. Pastu macam menyesal lepas makan 😏 Dah cakap takleh makan, memang tak boleh makan. Tapi yg jenis memandai memang kakak senyumkan je. Hahaha.
.
.
So, sebelum apa-apa, boleh consult dulu dengan kakak tentang apa yang diragui. Lagi satu, mana nak dapat pakej ground RM1088/pax selain dari kakak? πŸ₯³πŸ₯³
.
.
#pakejkorea #pakejseoul #jomkekorea #tripmurahkorea #tripmurahseoul #jomkeseoul #tourguidekorea #tourguideseoul
  • MAKANAN HALAL DI KOREA??
    .
    .
    Hari ni kakak macam free sikit nak sembang berkenaan makanan halal dan diyakini halal. Korea ni negara yg minoriti islam. Bukan nak kata tak ada yang halal. Ada halal tapi very limited. Tapi kalau korang jenis yang sangat takut dan curious tentang tahap halalnya, korang boleh juga bawa stok makanan sendiri dari Malaysia. Sebab bab makan ni tiada paksaan. Hahaha. Cuma kena tahu halal haram. Jangan korang dah tahu haram, main sebat je makan. Pastu macam menyesal lepas makan 😏 Dah cakap takleh makan, memang tak boleh makan. Tapi yg jenis memandai memang kakak senyumkan je. Hahaha.
    .
    .
    So, sebelum apa-apa, boleh consult dulu dengan kakak tentang apa yang diragui. Lagi satu, mana nak dapat pakej ground RM1088/pax selain dari kakak? πŸ₯³πŸ₯³
    .
    .
    #pakejkorea #pakejseoul #jomkekorea #tripmurahkorea #tripmurahseoul #jomkeseoul #tourguidekorea #tourguideseoul
  • 38 4 26 February, 2019
  • JOINED TRIP 2019
-
-
🌎 5D4N SEOUL + NAMI ISLAND
πŸ“… #OPENTRIPSEOULBYALPHA
➑️ RM1,088 per pax (WHILE AVAILABLE)
-
-
Package Includes:
-
🏑 04 Nights Hotel
🚍 Airport Transfer
πŸš‡ Pass Transportation
🍹 Daily Breakfast
🏷 Admission Fee
πŸ•΅πŸ»β€β™‚οΈ Tour Leader
-
-
Excludes : Flight Fare, Baggage Allowance, Insurance, Lunch & Dinner.
-
-
Booking Process ➑️ Select your departure ➑️ Deposit of RM188 ➑️ Ready for departure!
-
#pakejseoul #jomkeseoul #tripseoulmurah #pakejmurahseoul #tripmuslimseoul #jomkeseoul #yesbyalpha
  • JOINED TRIP 2019
    -
    -
    🌎 5D4N SEOUL + NAMI ISLAND
    πŸ“… #OPENTRIPSEOULBYALPHA
    ➑️ RM1,088 per pax (WHILE AVAILABLE)
    -
    -
    Package Includes:
    -
    🏑 04 Nights Hotel
    🚍 Airport Transfer
    πŸš‡ Pass Transportation
    🍹 Daily Breakfast
    🏷 Admission Fee
    πŸ•΅πŸ»β€β™‚οΈ Tour Leader
    -
    -
    Excludes : Flight Fare, Baggage Allowance, Insurance, Lunch & Dinner.
    -
    -
    Booking Process ➑️ Select your departure ➑️ Deposit of RM188 ➑️ Ready for departure!
    -
    #pakejseoul #jomkeseoul #tripseoulmurah #pakejmurahseoul #tripmuslimseoul #jomkeseoul #yesbyalpha
  • 28 3 24 February, 2019
  • Ok. Kita sambung day 4.
Kita pergi jalan-jalan menikmati kebudayaan tradisi Korea, sesambil tengok indahnya ciptaan Tuhan, ok. Destinasi kita, Namsangol Hanok Village.
.
Dikenali dengan nama "A Village of Traditional Houses in the Namsan Valley", tempat ni adalah perkampungan Korean yang terletak di Jung-gu, salah satu pekan di Seoul where hanokΒ (ν•œμ˜₯) iaitu rumah traditional Korean telah di-preserve pada keadaan awalnya untuk bagi gambaran tentang kehidupan depa dahulu kala. Setiap rumah ni lain-lain bentuknya dan berbeza mengikut kedudukan status owner dia dari rakyat biasa ke pegawai tertinggi istana. Hea. Jelas tak?

Yang biasa tengok cerita Korea, mesti familiar dengan ONDOL which is sistem pemanasan rumah secara manual orang dulu-dulu. Konsep β€˜ondol’ ni diorang bakar kayu api kat dapur sana, pastu wap dan udara panas dari dapur tu akan lalu ruang bawah tanah (lantai) tu and menjadikan lantai tu warm dan rumah tu suam-suam kuku untuk diduduki musim sejuk so kau tak beku macam dalam icebox. 🀭😌
.
Kat sini jugak korang boleh sewa HANBOK (Baju tradisi orang Korea). Ala, yang macam baju dress labuh besar kat bawah tu, banyak dalam period drama kau tengok kat TV tu. Kat sini ramai je orang jalan-jalan pakai Hanbok ni. So, kalau korang nak merasa, this is the time. Sambil selfie barang dia tiga puluh keping buat kenang-kenangan. 🀩
.
Ada jugak yang tanya Kak Ren kenapa tak pergi Bukchon Hanok VillageΒ yang lebih popular ittew? Well sebabnya, 1stly, tempat ni lebih dekat dengan Namsan Tower yang akan kita visit lepas ni. Secondly, tempat ni relatively lebih kurang kepadatan berbanding Bukchon. So, kau ada lebih masa untuk leisure-leisure dan mengambil gambar sesuka hati korang. Thirdly, kawasan lebih rata berbanding Bukchon yang steep and berbukit bukau. Day 4 oit, kaki dah start lenguh-lenguh hokay! And lastly, kat sini korang boleh tengok lebih dekat dan ada yang korang boleh masuk ke dalam dan jenguk keadaan rumah tu yang sebenarnya instead of main intai-intai saja. Dan kat sini ada banyak aktivit tambahan yang diorang offer sebenarnya, ikut musim dan nasib time korang pergi tu. So, chances untuk see and do new things tu lagi banyak. Ok? πŸ˜‹
.
.
.
#KakiJalan
  • Ok. Kita sambung day 4.
    Kita pergi jalan-jalan menikmati kebudayaan tradisi Korea, sesambil tengok indahnya ciptaan Tuhan, ok. Destinasi kita, Namsangol Hanok Village.
    .
    Dikenali dengan nama "A Village of Traditional Houses in the Namsan Valley", tempat ni adalah perkampungan Korean yang terletak di Jung-gu, salah satu pekan di Seoul where hanokΒ (ν•œμ˜₯) iaitu rumah traditional Korean telah di-preserve pada keadaan awalnya untuk bagi gambaran tentang kehidupan depa dahulu kala. Setiap rumah ni lain-lain bentuknya dan berbeza mengikut kedudukan status owner dia dari rakyat biasa ke pegawai tertinggi istana. Hea. Jelas tak?

    Yang biasa tengok cerita Korea, mesti familiar dengan ONDOL which is sistem pemanasan rumah secara manual orang dulu-dulu. Konsep β€˜ondol’ ni diorang bakar kayu api kat dapur sana, pastu wap dan udara panas dari dapur tu akan lalu ruang bawah tanah (lantai) tu and menjadikan lantai tu warm dan rumah tu suam-suam kuku untuk diduduki musim sejuk so kau tak beku macam dalam icebox. 🀭😌
    .
    Kat sini jugak korang boleh sewa HANBOK (Baju tradisi orang Korea). Ala, yang macam baju dress labuh besar kat bawah tu, banyak dalam period drama kau tengok kat TV tu. Kat sini ramai je orang jalan-jalan pakai Hanbok ni. So, kalau korang nak merasa, this is the time. Sambil selfie barang dia tiga puluh keping buat kenang-kenangan. 🀩
    .
    Ada jugak yang tanya Kak Ren kenapa tak pergi Bukchon Hanok VillageΒ yang lebih popular ittew? Well sebabnya, 1stly, tempat ni lebih dekat dengan Namsan Tower yang akan kita visit lepas ni. Secondly, tempat ni relatively lebih kurang kepadatan berbanding Bukchon. So, kau ada lebih masa untuk leisure-leisure dan mengambil gambar sesuka hati korang. Thirdly, kawasan lebih rata berbanding Bukchon yang steep and berbukit bukau. Day 4 oit, kaki dah start lenguh-lenguh hokay! And lastly, kat sini korang boleh tengok lebih dekat dan ada yang korang boleh masuk ke dalam dan jenguk keadaan rumah tu yang sebenarnya instead of main intai-intai saja. Dan kat sini ada banyak aktivit tambahan yang diorang offer sebenarnya, ikut musim dan nasib time korang pergi tu. So, chances untuk see and do new things tu lagi banyak. Ok? πŸ˜‹
    .
    .
    .
    #KakiJalan
  • 42 8 14 February, 2019
  • #OPENTRIPSEOULBYALPHA
.
.
1) Kalau korang solo traveller tapi teringin nak travel, meh pilih date yang available. Korang datang sorang pun, takde hal.
2) Untuk pakej ni, hanya ground sahaja kakak jual. Berharga RM1,088 per pax. Apa yang ada dalam pakej ni? Tengok list kat bawah.
β˜‘οΈ 04 night’s accommodation
β˜‘οΈ Airport Transfer
β˜‘οΈ Pass Transportation
β˜‘οΈ Admission Fee
β˜‘οΈ Daily Breakfast
β˜‘οΈ Tour Guide Fee
3) Korang boleh filter flight ticket by skyscanner, traveloka, airasia and etc. Sebelum purchase tu, silalah msg kakak terlebih dahulu. Kakak akan suggest kat korang beberapa option.
.
.
So, jom tengok date yang available untuk trip ke Seoul πŸ‘‡πŸ»
.
🌸 27 - 31 March 2019
🌸 08 - 12 April 2019
🌸 27 - 1 May 2019
🌞 24 - 28 June 2019
🌞 07 - 11 July 2019
🌞 27 - 31 August 2019
🍁 14 - 18 Sept 2019
🍁 17 - 21 Oct 2019
🍁 22 - 26 Oct 2019
🍁 26 - 30 Nov 2019
❄️ 15 - 19 Dec 2019
❄️ 20 - 24 Dec 2019
.
.
Dah tengok semua? So, boleh pilih date start from now. Limited slot taw. First come first serve πŸ—£ Yang penting deposit sangat rendah taw. Cuma RM100 sahaja untuk tempahan. Apa tunggu lagi? Whatsapp link ada di bio. Klik je. Fast reply πŸ’ͺ🏻
.
.
#pakejkoreamurah #jomkekorea #tripkoreamurah #jomkeseoul #tourguidekorea #tourguideseoul #letsgokorea #tripkekorea #kekoreakekita
  • #OPENTRIPSEOULBYALPHA
    .
    .
    1) Kalau korang solo traveller tapi teringin nak travel, meh pilih date yang available. Korang datang sorang pun, takde hal.
    2) Untuk pakej ni, hanya ground sahaja kakak jual. Berharga RM1,088 per pax. Apa yang ada dalam pakej ni? Tengok list kat bawah.
    β˜‘οΈ 04 night’s accommodation
    β˜‘οΈ Airport Transfer
    β˜‘οΈ Pass Transportation
    β˜‘οΈ Admission Fee
    β˜‘οΈ Daily Breakfast
    β˜‘οΈ Tour Guide Fee
    3) Korang boleh filter flight ticket by skyscanner, traveloka, airasia and etc. Sebelum purchase tu, silalah msg kakak terlebih dahulu. Kakak akan suggest kat korang beberapa option.
    .
    .
    So, jom tengok date yang available untuk trip ke Seoul πŸ‘‡πŸ»
    .
    🌸 27 - 31 March 2019
    🌸 08 - 12 April 2019
    🌸 27 - 1 May 2019
    🌞 24 - 28 June 2019
    🌞 07 - 11 July 2019
    🌞 27 - 31 August 2019
    🍁 14 - 18 Sept 2019
    🍁 17 - 21 Oct 2019
    🍁 22 - 26 Oct 2019
    🍁 26 - 30 Nov 2019
    ❄️ 15 - 19 Dec 2019
    ❄️ 20 - 24 Dec 2019
    .
    .
    Dah tengok semua? So, boleh pilih date start from now. Limited slot taw. First come first serve πŸ—£ Yang penting deposit sangat rendah taw. Cuma RM100 sahaja untuk tempahan. Apa tunggu lagi? Whatsapp link ada di bio. Klik je. Fast reply πŸ’ͺ🏻
    .
    .
    #pakejkoreamurah #jomkekorea #tripkoreamurah #jomkeseoul #tourguidekorea #tourguideseoul #letsgokorea #tripkekorea #kekoreakekita
  • 32 0 12 February, 2019
  • JOINED TRIP 2019
-
-
🌎 5D4N SEOUL + NAMI ISLAND
πŸ“… #OPENTRIPSEOULBYALPHA
➑️ RM1,088 per pax (WHILE AVAILABLE)
-
-
Package Includes:
-
🏑 04 Nights Hotel
🚍 Airport Transfer
πŸš‡ Pass Transportation
🍹 Daily Breakfast
🏷 Admission Fee
πŸ•΅πŸ»β€β™‚οΈ Tour Leader
-
-
Excludes : Flight Fare, Baggage Allowance, Insurance, Lunch & Dinner.
-
-
Booking Process ➑️ Select your departure ➑️ Deposit of RM188 ➑️ Ready for departure!
-
#pakejseoul #jomkeseoul #tripseoulmurah #pakejmurahseoul #tripmuslimseoul #jomkeseoul #yesbyalpha
  • JOINED TRIP 2019
    -
    -
    🌎 5D4N SEOUL + NAMI ISLAND
    πŸ“… #OPENTRIPSEOULBYALPHA
    ➑️ RM1,088 per pax (WHILE AVAILABLE)
    -
    -
    Package Includes:
    -
    🏑 04 Nights Hotel
    🚍 Airport Transfer
    πŸš‡ Pass Transportation
    🍹 Daily Breakfast
    🏷 Admission Fee
    πŸ•΅πŸ»β€β™‚οΈ Tour Leader
    -
    -
    Excludes : Flight Fare, Baggage Allowance, Insurance, Lunch & Dinner.
    -
    -
    Booking Process ➑️ Select your departure ➑️ Deposit of RM188 ➑️ Ready for departure!
    -
    #pakejseoul #jomkeseoul #tripseoulmurah #pakejmurahseoul #tripmuslimseoul #jomkeseoul #yesbyalpha
  • 22 3 11 February, 2019
  • JOINED TRIP 2019
-
-
🌎 5D4N SEOUL + NAMI ISLAND
πŸ“… #OPENTRIPSEOULBYALPHA
➑️ RM1,088 per pax (WHILE AVAILABLE)
-
-
Package Includes:
-
🏑 04 Nights Hotel
🚍 Airport Transfer
πŸš‡ Pass Transportation
🍹 Daily Breakfast
🏷 Admission Fee
πŸ•΅πŸ»β€β™‚οΈ Tour Leader
-
-
Excludes : Flight Fare, Baggage Allowance, Insurance, Lunch & Dinner.
-
-
Booking Process ➑️ Select your departure ➑️ Deposit of RM188 ➑️ Ready for departure!
-
#pakejseoul #jomkeseoul #tripseoulmurah #pakejmurahseoul #tripmuslimseoul #jomkeseoul #yesbyalpha
  • JOINED TRIP 2019
    -
    -
    🌎 5D4N SEOUL + NAMI ISLAND
    πŸ“… #OPENTRIPSEOULBYALPHA
    ➑️ RM1,088 per pax (WHILE AVAILABLE)
    -
    -
    Package Includes:
    -
    🏑 04 Nights Hotel
    🚍 Airport Transfer
    πŸš‡ Pass Transportation
    🍹 Daily Breakfast
    🏷 Admission Fee
    πŸ•΅πŸ»β€β™‚οΈ Tour Leader
    -
    -
    Excludes : Flight Fare, Baggage Allowance, Insurance, Lunch & Dinner.
    -
    -
    Booking Process ➑️ Select your departure ➑️ Deposit of RM188 ➑️ Ready for departure!
    -
    #pakejseoul #jomkeseoul #tripseoulmurah #pakejmurahseoul #tripmuslimseoul #jomkeseoul #yesbyalpha
  • 39 5 2 February, 2019
  • Day 3 : NAMI ISLAND
.
Ok. Hari ke-3 ni kita akan berada 1 hari kat Nami Island. Alah, buat-buat tak kenal pulak. Kau sure punya kenal kalau kau teenage tahun 2002. Pulau yang famous disebabkan citer Winter Sonata. Zaman ni mana ada k-Pop lagi. Winter Sonata ni lah permulaan kenapa Korea tertambat di hati-hati wanita kat Malaysia ni. Awal-awal bermulanya kita ber-oppa-unnie. πŸ™ˆπŸ™ˆ
.
Kak Ren intro sikit, boley? Kata orang tak kenal maka tak cinta. Aceeewaah. Tapi, kau datang Nami Island ni memang korang akan terpegun dengan kecantikan dia. Subahanallah. Cantik! Tak kira musim. Kecuali summer kot, sebab kalau pergi time summer memang korang rimas ketibas. πŸ˜…
.
Nami Island atau nama panjangnya Namiseom Island ni berbentuk separuh bulan dan pulau ni sebenarnya adalah perkuburan General Nami yang mengetuai perang menentang 'rebels' pada tahun ke-13 zaman pemerintahan King Sejo dan depa menang dengan jayanya. Sebahagian tu je la perkuburan dia, bukan satu pulau tu, so korang jangan la takut kata pulau tu BERHANTU πŸ‘» pulak. It is just a memorial site mengenangkan jasa dia la for Koreans.
.
Nami Island ni 63km dari Seoul in the direction of Chuncheon dan kau nak pergi, kena naik feri. Jadual ferry dia banyak, korang boleh tengok sini πŸ‘‡πŸ»
.
[Ferry Schedule]
07:30-09:00 (30 minute intervals)
09:00-18:00 (10-20 minute intervals)
18:00-21:40 (30 minute intervals)
.
Korang tau tak, kat Nami Island ni takde telephone poles. Tiang wayar-wayar elektrik berselirat persis rambut kita time bangun tidur ni takde! Semua wires termasuk electric wires diorang bina underground sebab nak preserve kan the nature. Barulah fefeeling natural landscape. Sebab tu nampak cantik and kemas, PORT SELFIE paling bajet cun cas! Tak caya? Pergi tengok sendiri. Lepas tu jangan lupa ambik gambar berlatarkan pokok-pokok yang cantik tahap boleh buat kau syok sendiri tu hokay! 😚
.
One day at Nami Island done! Balik, tidurlah sayangku. Tapi sebelum tu jangan lupa upload gambar kat FB dan IG tayang kat kawan and family dulu. Make sure mention korang datang dengan Kaki Jalan tau! Eh, tiber! 🀣🀣
.
.
.
#KakiJalan #KuasaTravel
  • Day 3 : NAMI ISLAND
    .
    Ok. Hari ke-3 ni kita akan berada 1 hari kat Nami Island. Alah, buat-buat tak kenal pulak. Kau sure punya kenal kalau kau teenage tahun 2002. Pulau yang famous disebabkan citer Winter Sonata. Zaman ni mana ada k-Pop lagi. Winter Sonata ni lah permulaan kenapa Korea tertambat di hati-hati wanita kat Malaysia ni. Awal-awal bermulanya kita ber-oppa-unnie. πŸ™ˆπŸ™ˆ
    .
    Kak Ren intro sikit, boley? Kata orang tak kenal maka tak cinta. Aceeewaah. Tapi, kau datang Nami Island ni memang korang akan terpegun dengan kecantikan dia. Subahanallah. Cantik! Tak kira musim. Kecuali summer kot, sebab kalau pergi time summer memang korang rimas ketibas. πŸ˜…
    .
    Nami Island atau nama panjangnya Namiseom Island ni berbentuk separuh bulan dan pulau ni sebenarnya adalah perkuburan General Nami yang mengetuai perang menentang 'rebels' pada tahun ke-13 zaman pemerintahan King Sejo dan depa menang dengan jayanya. Sebahagian tu je la perkuburan dia, bukan satu pulau tu, so korang jangan la takut kata pulau tu BERHANTU πŸ‘» pulak. It is just a memorial site mengenangkan jasa dia la for Koreans.
    .
    Nami Island ni 63km dari Seoul in the direction of Chuncheon dan kau nak pergi, kena naik feri. Jadual ferry dia banyak, korang boleh tengok sini πŸ‘‡πŸ»
    .
    [Ferry Schedule]
    07:30-09:00 (30 minute intervals)
    09:00-18:00 (10-20 minute intervals)
    18:00-21:40 (30 minute intervals)
    .
    Korang tau tak, kat Nami Island ni takde telephone poles. Tiang wayar-wayar elektrik berselirat persis rambut kita time bangun tidur ni takde! Semua wires termasuk electric wires diorang bina underground sebab nak preserve kan the nature. Barulah fefeeling natural landscape. Sebab tu nampak cantik and kemas, PORT SELFIE paling bajet cun cas! Tak caya? Pergi tengok sendiri. Lepas tu jangan lupa ambik gambar berlatarkan pokok-pokok yang cantik tahap boleh buat kau syok sendiri tu hokay! 😚
    .
    One day at Nami Island done! Balik, tidurlah sayangku. Tapi sebelum tu jangan lupa upload gambar kat FB dan IG tayang kat kawan and family dulu. Make sure mention korang datang dengan Kaki Jalan tau! Eh, tiber! 🀣🀣
    .
    .
    .
    #KakiJalan #KuasaTravel
  • 55 2 23 January, 2019
  • πŸŒ†InsadongπŸŒ†
.
Insadong ni pulak adalah tempat yang famous dan known as traditional Korean StreetsΒ walaupun dia duduk kat tengah-tengah bandar Seoul tu. Tempat ni sentiasa penuh dengan tourist sebab keunikan dia. Hey, kau tengah jalan-jalan kat bandar metropolitan, tetiba kau sampai kat satu tempat yang banyak alleys dan penuh dengan traditional displays. Alien sangat kot! Macam, eh, tetiba je! Ha, kat situ la keunikan Insadong ni. Kau boleh tengok Korean culture kat sini. Kiri kanan jalan tu, sepanjang-panjangnya korang akan nampak banyak seni dan tradition orang Korea ni. Worth exploring sangat. And of course, food hunters, open your eyes for street foods. .
Kat sini banyak wooden cafè, boutique shops, handicraft shops, traditional stationery shops, art galleries, local restaurants, pottery and porcelain shops. Orang yang berjiwa macam Kak Ren ni, mai sini memang rasa takmau balik dah. Berjam-jam pun takpe. 🀣🀣
.
Masa yang paling bagus untuk datang sini are hari Sabtu (2:00pm sampai 10:00pm) dan Ahad (10:00am sampai 10:00pm) sebab takde kenderaan yang dibenarkan lalu jalan-jalan dan lorong kat sini. Boleh la korang berjimba atas jalan tu dan senangkan kau nak berOOTD. Haha! Alah alah, macam la Kak Ren tatau habit travel korang. OOTD IS A MUST kan? 😝 Sebab, Kak Ren pun begituuu. Acah-acah tourist ngat! πŸ™ŠπŸ™ˆ
.
Tamat hari first kita. Pastu? Balik tido la dik oi! Penat kau tahu berjalan seharian. Dah la menahan sejuk pulak tu! Orang Asia tak tahan sejuk. So, mehla balik hotel dan berehat. See you tomorrow. 😴
.
.
.
.
#KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #kdrama
  • πŸŒ†InsadongπŸŒ†
    .
    Insadong ni pulak adalah tempat yang famous dan known as traditional Korean StreetsΒ walaupun dia duduk kat tengah-tengah bandar Seoul tu. Tempat ni sentiasa penuh dengan tourist sebab keunikan dia. Hey, kau tengah jalan-jalan kat bandar metropolitan, tetiba kau sampai kat satu tempat yang banyak alleys dan penuh dengan traditional displays. Alien sangat kot! Macam, eh, tetiba je! Ha, kat situ la keunikan Insadong ni. Kau boleh tengok Korean culture kat sini. Kiri kanan jalan tu, sepanjang-panjangnya korang akan nampak banyak seni dan tradition orang Korea ni. Worth exploring sangat. And of course, food hunters, open your eyes for street foods. .
    Kat sini banyak wooden cafè, boutique shops, handicraft shops, traditional stationery shops, art galleries, local restaurants, pottery and porcelain shops. Orang yang berjiwa macam Kak Ren ni, mai sini memang rasa takmau balik dah. Berjam-jam pun takpe. 🀣🀣
    .
    Masa yang paling bagus untuk datang sini are hari Sabtu (2:00pm sampai 10:00pm) dan Ahad (10:00am sampai 10:00pm) sebab takde kenderaan yang dibenarkan lalu jalan-jalan dan lorong kat sini. Boleh la korang berjimba atas jalan tu dan senangkan kau nak berOOTD. Haha! Alah alah, macam la Kak Ren tatau habit travel korang. OOTD IS A MUST kan? 😝 Sebab, Kak Ren pun begituuu. Acah-acah tourist ngat! πŸ™ŠπŸ™ˆ
    .
    Tamat hari first kita. Pastu? Balik tido la dik oi! Penat kau tahu berjalan seharian. Dah la menahan sejuk pulak tu! Orang Asia tak tahan sejuk. So, mehla balik hotel dan berehat. See you tomorrow. 😴
    .
    .
    .
    .
    #KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #kdrama
  • 26 1 22 January, 2019
  • 🏯Gyeongbokgung Palace🏯
.
Gyeongbokgung Palace ni terletak di bahagian utara dari Gwanghwamun Square. Iconic sangat tempat ni, siapa yang pergi Korea memang kena datang sini la kan. Sebab wajib tengok. Kalau mana-mana iklan pun, nampak palace ni sah-sah kau tahu tu kat Korea. Bangunan ni dikira salah satu pembinaan yang agak tua kat sana which is the Palace siap pada tahun 1395 semasa pemerintahan King Taejo iaitu permulaan Joseon Dynasty. PEMINAT 1 NIGHT 2 DAYS TAU LA KAK REN CAKAP PASAL APA NI. Yang tatau tu takpe, pergi nanti tau la! πŸ˜‰
.
Kat sini akan ada free guided tour (in English) setiap hari pukul 11.00am, 1.00pm & 3.30pm waktu tempatan. Ceremony tukar-tukar Guard πŸ’‚πŸ»β€β™‚οΈ yang macam korang selalu tengok kot TV tu pulak pun ada within the same time frame. Palace ni ditutup aktivitinya setiap Selasa.
.
Hea, dah tahu kan? So, plan your trip. Jangan melulu-lulu je pergi. Dapat pergi Hari Selasa, datang jauh-jauh, sekali tutup daaaa! 😏🀧 Terus menangis tepi bucu istana persis puteri raja yang ditinggalkan suami satgi. 😜😜
.
.
.
#KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #kdrama
  • 🏯Gyeongbokgung Palace🏯
    .
    Gyeongbokgung Palace ni terletak di bahagian utara dari Gwanghwamun Square. Iconic sangat tempat ni, siapa yang pergi Korea memang kena datang sini la kan. Sebab wajib tengok. Kalau mana-mana iklan pun, nampak palace ni sah-sah kau tahu tu kat Korea. Bangunan ni dikira salah satu pembinaan yang agak tua kat sana which is the Palace siap pada tahun 1395 semasa pemerintahan King Taejo iaitu permulaan Joseon Dynasty. PEMINAT 1 NIGHT 2 DAYS TAU LA KAK REN CAKAP PASAL APA NI. Yang tatau tu takpe, pergi nanti tau la! πŸ˜‰
    .
    Kat sini akan ada free guided tour (in English) setiap hari pukul 11.00am, 1.00pm & 3.30pm waktu tempatan. Ceremony tukar-tukar Guard πŸ’‚πŸ»β€β™‚οΈ yang macam korang selalu tengok kot TV tu pulak pun ada within the same time frame. Palace ni ditutup aktivitinya setiap Selasa.
    .
    Hea, dah tahu kan? So, plan your trip. Jangan melulu-lulu je pergi. Dapat pergi Hari Selasa, datang jauh-jauh, sekali tutup daaaa! 😏🀧 Terus menangis tepi bucu istana persis puteri raja yang ditinggalkan suami satgi. 😜😜
    .
    .
    .
    #KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #kdrama
  • 29 1 21 January, 2019
  • β›²Gwanghwamun Squareβ›²
.
Gwanghwamun Square ni pulak telah dire-designed balik dan diorang bukak kepada orang awam on 1st August 2009. Square ni lebih kepada preserving sejarah diorang kat sana. Berkeluasan 20000 meter persegi Gwanghwamun Square ni tereletak kat tengah Sejing-ro yang menghubungkan Gwanghwamun Gate dan Cheonggye Square. Tempat ni terbahagi kepada beberapa sections termasuk β€œRecovering the History of Gwanghwamun Gate Plaza,” β€œReenacting Yukjo Street Plaza,” β€œKorea Main Plaza,” β€œCivil Participation Urban Culture Plaza,” β€œDowntown Plaza” dan β€œCheonggyecheon Stream Connector.”
.
Dekat β€œKorea Main Plaza” ni nanti korang akan jumpa statue King Sejong the Great yang famous tu. Ha, kau tataplah muka dia habis-habisan. Selalu nampak dalam drama Korea je kan, ni kau boleh kaji sendiri hensem ke tidak.🀭
.
Kat sini jugak korang boleh belajar pasal Hangeul, huruf dan tulisan Korea yang famous tu jugak. Nanti tour guide akan bagitau la serba sikit sejarah ni semua kat sana. Interesting la jugak tau.
.
.
.
#KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #kdrama
  • β›²Gwanghwamun Squareβ›²
    .
    Gwanghwamun Square ni pulak telah dire-designed balik dan diorang bukak kepada orang awam on 1st August 2009. Square ni lebih kepada preserving sejarah diorang kat sana. Berkeluasan 20000 meter persegi Gwanghwamun Square ni tereletak kat tengah Sejing-ro yang menghubungkan Gwanghwamun Gate dan Cheonggye Square. Tempat ni terbahagi kepada beberapa sections termasuk β€œRecovering the History of Gwanghwamun Gate Plaza,” β€œReenacting Yukjo Street Plaza,” β€œKorea Main Plaza,” β€œCivil Participation Urban Culture Plaza,” β€œDowntown Plaza” dan β€œCheonggyecheon Stream Connector.”
    .
    Dekat β€œKorea Main Plaza” ni nanti korang akan jumpa statue King Sejong the Great yang famous tu. Ha, kau tataplah muka dia habis-habisan. Selalu nampak dalam drama Korea je kan, ni kau boleh kaji sendiri hensem ke tidak.🀭
    .
    Kat sini jugak korang boleh belajar pasal Hangeul, huruf dan tulisan Korea yang famous tu jugak. Nanti tour guide akan bagitau la serba sikit sejarah ni semua kat sana. Interesting la jugak tau.
    .
    .
    .
    #KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips #koreamusimsalji #koreamusimbunga #kakrenceritakorea #kdrama
  • 19 0 20 January, 2019
  • JOINED TRIP 2019
-
-
🌎 5D4N SEOUL + NAMI ISLAND
πŸ“… #OPENTRIPSEOULBYALPHA
➑️ RM1,088 per pax (WHILE AVAILABLE)
-
-
Package Includes:
-
🏑 04 Nights Hotel
🚍 Airport Transfer
πŸš‡ Pass Transportation
🍹 Daily Breakfast
🏷 Admission Fee
πŸ•΅πŸ»β€β™‚οΈ Tour Leader
-
-
Excludes : Flight Fare, Baggage Allowance, Insurance, Lunch & Dinner.
-
-
Booking Process ➑️ Select your departure ➑️ Deposit of RM188 ➑️ Ready for departure!
-
#pakejseoul #jomkeseoul #tripseoulmurah #pakejmurahseoul #tripmuslimseoul #jomkeseoul #yesbyalpha
  • JOINED TRIP 2019
    -
    -
    🌎 5D4N SEOUL + NAMI ISLAND
    πŸ“… #OPENTRIPSEOULBYALPHA
    ➑️ RM1,088 per pax (WHILE AVAILABLE)
    -
    -
    Package Includes:
    -
    🏑 04 Nights Hotel
    🚍 Airport Transfer
    πŸš‡ Pass Transportation
    🍹 Daily Breakfast
    🏷 Admission Fee
    πŸ•΅πŸ»β€β™‚οΈ Tour Leader
    -
    -
    Excludes : Flight Fare, Baggage Allowance, Insurance, Lunch & Dinner.
    -
    -
    Booking Process ➑️ Select your departure ➑️ Deposit of RM188 ➑️ Ready for departure!
    -
    #pakejseoul #jomkeseoul #tripseoulmurah #pakejmurahseoul #tripmuslimseoul #jomkeseoul #yesbyalpha
  • 19 2 16 January, 2019
  • Hari pertama tak payah cerita kot. Macam biasa, korang pergi KLIA, pergi International check-in, lepak jap, sapkok lu, sembang-sembang & boarding flight. To Incheon International Airport we go! Kalau all-in dengan kita, naik Air Asia. Kalau korang nak dilayan oppa dan unnie, boleh je naik Korean Air. 🀭
.
Tapi, kalau pakej sekali flight, akan ada tour guide assist korang dari KLIA lagi. So, tak payah susah-susah nak fikir sampai nanti camna semua. Kita assist dari Malaysia ke Korea sampailah balik Malaysia. For first time traveller, believe me, legaaa banyak bila ada tour guide ni. 🀭🀭 Dapat pulak guide yang sporting dan kepala gila-gila. Memang syok habih la trip kat Korea nanti. Plus, ada orang boleh tolong ambik gambar cantik-cantik nanti! Awak cuma fikir nak posing macam mana je satgi 😻🀳
.
Sampai Korea nanti, tour guide akan bawak check-in hotel dan korang bolehlah berehat sekejap. Belah malam pulak, tour guide akan brief pasal aktiviti free and easy yang boleh tetamu buat. Guide akan bagi pont-point berguna supaya tetamu tak sesat dan boleh berjalan sekitar hotel dengan senang hati. Hotel kita duduk ni betul-betul dekat dengan area Namdaemun & Myeondong which is main attraction time malam-malam untuk berjimba.
.
Oh! Lupa nak bagitau. Pakej kita ni duduk hotel ye, bilik awak ada toilet sendiri masing-masing. Bukan guesthouse yang main share-share toilet tu. So, for those yang pentingkan privacy, memang sesuai sangat ah join trip kita ni.
.
.
.
.
#KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips
  • Hari pertama tak payah cerita kot. Macam biasa, korang pergi KLIA, pergi International check-in, lepak jap, sapkok lu, sembang-sembang & boarding flight. To Incheon International Airport we go! Kalau all-in dengan kita, naik Air Asia. Kalau korang nak dilayan oppa dan unnie, boleh je naik Korean Air. 🀭
    .
    Tapi, kalau pakej sekali flight, akan ada tour guide assist korang dari KLIA lagi. So, tak payah susah-susah nak fikir sampai nanti camna semua. Kita assist dari Malaysia ke Korea sampailah balik Malaysia. For first time traveller, believe me, legaaa banyak bila ada tour guide ni. 🀭🀭 Dapat pulak guide yang sporting dan kepala gila-gila. Memang syok habih la trip kat Korea nanti. Plus, ada orang boleh tolong ambik gambar cantik-cantik nanti! Awak cuma fikir nak posing macam mana je satgi 😻🀳
    .
    Sampai Korea nanti, tour guide akan bawak check-in hotel dan korang bolehlah berehat sekejap. Belah malam pulak, tour guide akan brief pasal aktiviti free and easy yang boleh tetamu buat. Guide akan bagi pont-point berguna supaya tetamu tak sesat dan boleh berjalan sekitar hotel dengan senang hati. Hotel kita duduk ni betul-betul dekat dengan area Namdaemun & Myeondong which is main attraction time malam-malam untuk berjimba.
    .
    Oh! Lupa nak bagitau. Pakej kita ni duduk hotel ye, bilik awak ada toilet sendiri masing-masing. Bukan guesthouse yang main share-share toilet tu. So, for those yang pentingkan privacy, memang sesuai sangat ah join trip kita ni.
    .
    .
    .
    .
    #KakiJalan #KuasaTravel #destinasibajet #pakejmurah #pakejkorea #pakejkoreamurah #jomkorea #koreatrip #kakijalanconquerkorea #korea #koreamusimluruh #jomkeseoul #seoultrip #traveltips
  • 27 1 15 January, 2019
  • YEAR END GRAND SALE
-
-
🌎 5D4N SEOUL + NAMI ISLAND
πŸ“… #OPENTRIPSEOULBYALPHA
➑️ RM1,088 per pax (WHILE AVAILABLE)
-
-
Package Includes:
-
🏑 04 Nights Hotel
🚍 Airport Transfer
🍹 Daily Breakfast
🏷 Admission Fee
πŸ•΅πŸ»β€β™‚οΈ Tour Leader
-
-
Excludes : Flight Fare, Baggage Allowance, Insurance, Lunch & Dinner.
-
-
Booking Process ➑️ Select your departure ➑️ Deposit of RM188 ➑️ Ready for departure!
-
#pakejseoul #jomkeseoul #tripseoulmurah #pakejmurahseoul #tripmuslimseoul #jomkeseoul #yesbyalpha
  • YEAR END GRAND SALE
    -
    -
    🌎 5D4N SEOUL + NAMI ISLAND
    πŸ“… #OPENTRIPSEOULBYALPHA
    ➑️ RM1,088 per pax (WHILE AVAILABLE)
    -
    -
    Package Includes:
    -
    🏑 04 Nights Hotel
    🚍 Airport Transfer
    🍹 Daily Breakfast
    🏷 Admission Fee
    πŸ•΅πŸ»β€β™‚οΈ Tour Leader
    -
    -
    Excludes : Flight Fare, Baggage Allowance, Insurance, Lunch & Dinner.
    -
    -
    Booking Process ➑️ Select your departure ➑️ Deposit of RM188 ➑️ Ready for departure!
    -
    #pakejseoul #jomkeseoul #tripseoulmurah #pakejmurahseoul #tripmuslimseoul #jomkeseoul #yesbyalpha
  • 19 0 4 January, 2019
  • YEAR END GRAND SALE
-
-
🌎 5D4N SEOUL + NAMI ISLAND
πŸ“… 28-03 May / 17-21 June / 07-11 July / 05-09 Aug 2019
➑️ RM1,999 per pax (WHILE AVAILABLE)
-
-
Package Includes:
πŸ›« Flight Fare
🏑 04 Nights Hotel
🚍 Airport Transfer
🍹 Daily Breakfast
🏷 Admission Fee
πŸ•΅πŸ»β€β™‚οΈ Tour Leader
-
-
Excludes : Baggage Allowance, Insurance, Lunch & Dinner.
-
-
Booking Process ➑️ Select your departure ➑️ Deposit of RM950 ➑️ Ready for departure!
-
#pakejseoul #jomkeseoul #tripseoulmurah #pakejmurahseoul #tripmuslimseoul #jomkeseoul #yesbyalpha
  • YEAR END GRAND SALE
    -
    -
    🌎 5D4N SEOUL + NAMI ISLAND
    πŸ“… 28-03 May / 17-21 June / 07-11 July / 05-09 Aug 2019
    ➑️ RM1,999 per pax (WHILE AVAILABLE)
    -
    -
    Package Includes:
    πŸ›« Flight Fare
    🏑 04 Nights Hotel
    🚍 Airport Transfer
    🍹 Daily Breakfast
    🏷 Admission Fee
    πŸ•΅πŸ»β€β™‚οΈ Tour Leader
    -
    -
    Excludes : Baggage Allowance, Insurance, Lunch & Dinner.
    -
    -
    Booking Process ➑️ Select your departure ➑️ Deposit of RM950 ➑️ Ready for departure!
    -
    #pakejseoul #jomkeseoul #tripseoulmurah #pakejmurahseoul #tripmuslimseoul #jomkeseoul #yesbyalpha
  • 24 3 15 December, 2018
  • Winter Trip 1.0 dah ready nak balik. Semoga selamat sampai di tanahair tercinta. Walaupun sepanjang tour boleh dikatakan waktu tersejuk sehingga -10 tapi tetap gigihkan berjalan. Hehehe. InsyaAllah ada rezeki berjumpa lagi. Terima kasih Kak Yusliza dan family.
-
-
For more info or booking, click our whatsapp link in bio.
-
-
#pakejmurahseoul #jomkeseoul #seoulguide #tripmurahseoul #jomkekorea #iguidekorea #jomkorea
  • Winter Trip 1.0 dah ready nak balik. Semoga selamat sampai di tanahair tercinta. Walaupun sepanjang tour boleh dikatakan waktu tersejuk sehingga -10 tapi tetap gigihkan berjalan. Hehehe. InsyaAllah ada rezeki berjumpa lagi. Terima kasih Kak Yusliza dan family.
    -
    -
    For more info or booking, click our whatsapp link in bio.
    -
    -
    #pakejmurahseoul #jomkeseoul #seoulguide #tripmurahseoul #jomkekorea #iguidekorea #jomkorea
  • 36 0 12 December, 2018