#tripcutisekolah Instagram Photos & Videos

tripcutisekolah - 1.2k posts

Top Posts

  • SULTAN AL-FATEH ?
SIAPA TU ?

Ingin mengenali siapakah Sultan Al-Fateh dan zaman Khilafah Uthmaniyyah secara lebih dekat ? .
Disini kami membawakan kepada anda Selebriti Malaysia Ustazah Nurul Ainie yang merupakan Finalis Akademi Pendakwah Muslimah dan pendakwah bebas untuk bersama-sama anda dalam perjalanan mengenali Khilafah Uthmaniyyah dan perjalanan yang dijanjikan penuh pengisian. .

MUSIM SEJUK DI TURKEY ! 
7Days 6Nights❄

ISTANBUL - BURSA - PAMUKKALE - CAPPADOCIA - ANKARA - ISTANBUL

Tarikh: 14 Disember - 20 Disember 2018.

RM1799 (murah sangat!!!)
Pakej termasuk:
- Hotel
- 3kali makan B/L/D
- Transportation sepanjang trip
- Muzeum ticket
- Bosphorus Cruise
- Tour Guide Malaysian/Turkish
- Cenderahati
-Airport transfer

Excluding:
-Return tiket KL-ISTANBUL-KL
-Takaful Kembara/Insurance
- Hot air balloon
- Aktiviti tambahan
- Duit shopping

Apa lagi ? Tempat adalah terhad! Boleh terus hubungi wakil kami,

Whatsapp: +905060569074 (anis)

#kembaraalfateh #tripcutisekolah #tripmurahturki #fullboardturkitrip #mengenalialfateh
  • SULTAN AL-FATEH ?
    SIAPA TU ?

    Ingin mengenali siapakah Sultan Al-Fateh dan zaman Khilafah Uthmaniyyah secara lebih dekat ? .
    Disini kami membawakan kepada anda Selebriti Malaysia Ustazah Nurul Ainie yang merupakan Finalis Akademi Pendakwah Muslimah dan pendakwah bebas untuk bersama-sama anda dalam perjalanan mengenali Khilafah Uthmaniyyah dan perjalanan yang dijanjikan penuh pengisian. .

    MUSIM SEJUK DI TURKEY !
    7Days 6Nights❄

    ISTANBUL - BURSA - PAMUKKALE - CAPPADOCIA - ANKARA - ISTANBUL

    Tarikh: 14 Disember - 20 Disember 2018.

    RM1799 (murah sangat!!!)
    Pakej termasuk:
    - Hotel
    - 3kali makan B/L/D
    - Transportation sepanjang trip
    - Muzeum ticket
    - Bosphorus Cruise
    - Tour Guide Malaysian/Turkish
    - Cenderahati
    -Airport transfer

    Excluding:
    -Return tiket KL-ISTANBUL-KL
    -Takaful Kembara/Insurance
    - Hot air balloon
    - Aktiviti tambahan
    - Duit shopping

    Apa lagi ? Tempat adalah terhad! Boleh terus hubungi wakil kami,

    Whatsapp: +905060569074 (anis)

    #kembaraalfateh #tripcutisekolah #tripmurahturki #fullboardturkitrip #mengenalialfateh
  • 874 5 4 November, 2018

Latest Instagram Posts

  • Mencabar betul perjalanan kali ni ngan budak cikmok ni... haisshhhh... banyak tul akal dia... pakkal jek dobot 🤦🏻‍♀️.... #sisbawakdirikejap #tripcutisekolah
  • Mencabar betul perjalanan kali ni ngan budak cikmok ni... haisshhhh... banyak tul akal dia... pakkal jek dobot 🤦🏻‍♀️.... #sisbawakdirikejap #tripcutisekolah
  • 15 2 5 December, 2019
  • Getting older but plz be green to shine the world with all ur kindness one fine day insyaAllah will come to you aamiin #singapore #tripcutisekolah
  • Getting older but plz be green to shine the world with all ur kindness one fine day insyaAllah will come to you aamiin #singapore #tripcutisekolah
  • 96 0 3 December, 2019
  • DOMESTIC FLIGHT TO KASHMIR
______________
Sempena awal december ni dan ramai yang mula bercuti, so sis nak sharekan info yang Sangat Penting! 
Ramai tanya sis sebelum ni tentang perancangan flight ke Kashmir. 
___________
Dari Kuala Lumpur, anda boleh amik mana-mana flight available ke Delhi (Mas/Malindo/AA/ Indigo). Sebabkan tiada direct flight ke Kashmir, anda perlu ambil Domestic Flight dr Delhi ke Srinagar. Anda boleh refer pic☝️ untuk pemilihan airline ke sana 😁
______________
Lepas ni, jika uolss nak amik Ground Package je ngan sis, anda semua boleh rujuk airline bersesuaian untuk ke Kashmir😁👍🏻
#tripmurahkashmir #tripkashmir #tripcutisekolah #murmur #mffans #cutisekolah2020 #kashmir
  • DOMESTIC FLIGHT TO KASHMIR
    ______________
    Sempena awal december ni dan ramai yang mula bercuti, so sis nak sharekan info yang Sangat Penting!
    Ramai tanya sis sebelum ni tentang perancangan flight ke Kashmir.
    ___________
    Dari Kuala Lumpur, anda boleh amik mana-mana flight available ke Delhi (Mas/Malindo/AA/ Indigo). Sebabkan tiada direct flight ke Kashmir, anda perlu ambil Domestic Flight dr Delhi ke Srinagar. Anda boleh refer pic☝️ untuk pemilihan airline ke sana 😁
    ______________
    Lepas ni, jika uolss nak amik Ground Package je ngan sis, anda semua boleh rujuk airline bersesuaian untuk ke Kashmir😁👍🏻
    #tripmurahkashmir #tripkashmir #tripcutisekolah #murmur #mffans #cutisekolah2020 #kashmir
  • 5 0 2 December, 2019
  • Sebelum balik mai singgah Kedai Keropok "Kak Long" ye..hahaaaaa

Tu dia....Punyalah banyak pilihan kedai sepanjang jalan ni...tak tahu nak pilih yang mana...
Seronok tengok diorang buat keropok lekor live je... Daffalah yang paling syok berjalan kali ni..sebab dia pandai memujuk ummi,abah, paksu & aunty dia beli macam-macam untuk dia...
Dapatlah topi otomen & belon buih (ummi), patung otomen (abah), patung didi (paksu) & keychain 🐢 (aunty).. Seronok sangat dapat patung didi
..dia sendiri pergi bayar dengan kakak tu...lepas bagitahu kakak tu dia nak patung didi... #tripcutisekolah 
#mybigfamily 
#myluvlyfamily
  • Sebelum balik mai singgah Kedai Keropok "Kak Long" ye..hahaaaaa

    Tu dia....Punyalah banyak pilihan kedai sepanjang jalan ni...tak tahu nak pilih yang mana...
    Seronok tengok diorang buat keropok lekor live je... Daffalah yang paling syok berjalan kali ni..sebab dia pandai memujuk ummi,abah, paksu & aunty dia beli macam-macam untuk dia...
    Dapatlah topi otomen & belon buih (ummi), patung otomen (abah), patung didi (paksu) & keychain 🐢 (aunty).. Seronok sangat dapat patung didi
    ..dia sendiri pergi bayar dengan kakak tu...lepas bagitahu kakak tu dia nak patung didi... #tripcutisekolah
    #mybigfamily
    #myluvlyfamily
  • 15 0 1 December, 2019
  • “Cuti sekolah ni mak Lang nak bawa Anil pergi mana?”
.
.
Trip tanpa gadget! .
.
Berpeluh masing2 main. Pengalaman macam budak kampung. Duduk di rumah  diperbuat dari buloh, tengahari panas giler, malam sejuk, tido best dalam kelambu, macam zaman dulu2.
.
.
Aktiviti2 yang ada;
✅ mandi Sungai
✅ Naik rakit ✅ terjun sungai 3-5meter
✅ terjun dari slide gelongsor ✅ mandi taman tema ✅ Naik motor ATV
✅ Boleh hiking ✅ main bola tampar ✅ main pingpong ✅ main tarik tali ✅ main lompat teng2
✅ main UNO Besar ✅ main galah panjang ✅ memanah ✅ paint ball ✅ boleh memanah ✅ ada go kart .
.
bawa si kecil berjalan2. Trip 3 hari 2 malam, happy betul dorang dapat main air & dapat pengalaman baru. ❤️ Kesian budak bandar, jakon dapat Sungai, macam tak nak balik. 😆
.
.
Alhamdulillah kami pergi dan bermain dengan Aman, tak ramai, tak jem dan tak sesak. “Macam ini tempat kami yang punya” 😂
.
.
#TripCutiSekolah
#MakLangAnilYaya
  • “Cuti sekolah ni mak Lang nak bawa Anil pergi mana?”
    .
    .
    Trip tanpa gadget! .
    .
    Berpeluh masing2 main. Pengalaman macam budak kampung. Duduk di rumah diperbuat dari buloh, tengahari panas giler, malam sejuk, tido best dalam kelambu, macam zaman dulu2.
    .
    .
    Aktiviti2 yang ada;
    ✅ mandi Sungai
    ✅ Naik rakit ✅ terjun sungai 3-5meter
    ✅ terjun dari slide gelongsor ✅ mandi taman tema ✅ Naik motor ATV
    ✅ Boleh hiking ✅ main bola tampar ✅ main pingpong ✅ main tarik tali ✅ main lompat teng2
    ✅ main UNO Besar ✅ main galah panjang ✅ memanah ✅ paint ball ✅ boleh memanah ✅ ada go kart .
    .
    bawa si kecil berjalan2. Trip 3 hari 2 malam, happy betul dorang dapat main air & dapat pengalaman baru. ❤️ Kesian budak bandar, jakon dapat Sungai, macam tak nak balik. 😆
    .
    .
    Alhamdulillah kami pergi dan bermain dengan Aman, tak ramai, tak jem dan tak sesak. “Macam ini tempat kami yang punya” 😂
    .
    .
    #TripCutiSekolah
    #MakLangAnilYaya
  • 41 8 1 December, 2019
  • Lawatan terakhir sebelum kita balik...
Walaupun sudah tengahari...sesi fotografi tetap on....mujur angin pantai kuat...kuranglah abam tu berkerut muncung sebab dia tak tahan panas... #myluvlyfamily 
#mybigfamily
#tripcutisekolah
  • Lawatan terakhir sebelum kita balik...
    Walaupun sudah tengahari...sesi fotografi tetap on....mujur angin pantai kuat...kuranglah abam tu berkerut muncung sebab dia tak tahan panas... #myluvlyfamily
    #mybigfamily
    #tripcutisekolah
  • 11 0 1 December, 2019
  • Rezeki singgah kedai makan yang sedap...dan berbaloi-baloi dengan harganya...terbaikkkkk👍👍👍
Duduk di kawasan open air...sedapnya makan-makan sambil hirup udara segar...dan bunyi deruan ombak pantai... #tripcutisekolah 
#mybigfamily
#dinnertime
  • Rezeki singgah kedai makan yang sedap...dan berbaloi-baloi dengan harganya...terbaikkkkk👍👍👍
    Duduk di kawasan open air...sedapnya makan-makan sambil hirup udara segar...dan bunyi deruan ombak pantai... #tripcutisekolah
    #mybigfamily
    #dinnertime
  • 13 0 30 November, 2019
  • SLEDGE RIDE
____________
Ini antara aktiviti yang happening di Kashmir. Anda semua berpeluang merasai luncur salji di Kashmir dengan harga semurah 1000rupee sahaja😍 Murah tau kalau nak dibandingkan dengan Swiss atau Jepun. 
_____________
Jomlah uolss join sis pergi main2 salji dan merasai musim bunga masa cuti sekolah Mac 2020 nanti.
_________
Harga promo still available tau sampai 30/11 ni. Still ada 6slot available😁
_________
Wassap sis direct 0197546527 untuk detail tau
#tripkashmir #tripcutisekolah #tripmurah #budgettrip #murmur
  • SLEDGE RIDE
    ____________
    Ini antara aktiviti yang happening di Kashmir. Anda semua berpeluang merasai luncur salji di Kashmir dengan harga semurah 1000rupee sahaja😍 Murah tau kalau nak dibandingkan dengan Swiss atau Jepun.
    _____________
    Jomlah uolss join sis pergi main2 salji dan merasai musim bunga masa cuti sekolah Mac 2020 nanti.
    _________
    Harga promo still available tau sampai 30/11 ni. Still ada 6slot available😁
    _________
    Wassap sis direct 0197546527 untuk detail tau
    #tripkashmir #tripcutisekolah #tripmurah #budgettrip #murmur
  • 7 0 27 November, 2019
  • Trip cuti sekolah...bawa anak2 melawat Konoleks Nasyrul Quran Putrajaya...kilang percetakan Alquran...bg ank pendedahan tentang alquran...alhamdulillah diberi peluang utk melawat kesini...
#tripcutisekolah
#nasyrulquranputrajay
  • Trip cuti sekolah...bawa anak2 melawat Konoleks Nasyrul Quran Putrajaya...kilang percetakan Alquran...bg ank pendedahan tentang alquran...alhamdulillah diberi peluang utk melawat kesini...
    #tripcutisekolah
    #nasyrulquranputrajay
  • 21 0 22 November, 2019